Jonáš Bartoš
26. října 2022 • 23:19

Plzeň uvařená v kotli. Ofenzivní slabost i špatná Bílkova sázka

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JONÁŠE BARTOŠE | Potřetí zažila sílu více jak sedmdesátitisícového davu. Viktoria při posledním výjezdu v podzimní Lize mistrů odolávala nejdéle z dosavadních vystoupení proti Bayernu, Barceloně a Interu. Nakonec se ale uvařila v milánském kotli. Trenéru Bílkovi nevyšlo nasazení Fortune Basseyho nebo Erika Jirky, kteří měli nahradit obvyklé, ale zraněné ofenzivní opory. Plzeň nevystřelila na bránu a se skóre 3:20 bez jediného bodu trčí na chvostu extra silné skupiny.



Plzeň vydržela s čistým kontem 35 minut, ale od první inkasované branky opět neměla nárok. Po prohře 0:4 má za sebou ve skupině pět zápasů, nula bodů a zápornou bilanci -17. Tak vypadá zničující vysvědčení mezi evropskou šlechtou. Je to k vzteku, ale kvalita elitních evropských celků je úplně někde jinde.

Viktorii v Miláně bolestně scházely zraněné ofenzivní opory. Trenér Bílek nakombinoval sestavu z tváří, které čekají na větší prostor. Do základu šel Erik Jirka nebo Fortune Bassey. Jenže se ukázalo, jak trio Kopic, Kliment a Sýkora v plzeňské jedenáctce chybí.

Sázka na Basseyho se zhroutila. Hned první nadějný brejk pokazil a určil tím ráz svého výkonu. Nespokojenost s nigerijským forvardem po středeční noci v Plzni ještě naroste, na druhou půli šel Tomáš Chorý. Ani on a další hráči s převahou Interu nic nezmohli, zápas skončil čtyřmi góly v síti Jindřicha Staňka a jasnou dominancí 9:0 pro domácí ve střelách na bránu.

Zápasy proti evropské smetánce vypadají stále stejně. Čeká se na první gól, pak se to do Staňkovy, případně Tvrdoňovy, branky začne sypat. Trenér Bílek i hráči neustále opakují mantru, že si Ligu mistrů vybojovali v náročných předkolech a i vysoké příděly berou jako cenné zkušenosti.

Jakýkoliv bodový zisk, navíc v zápase proti Barceloně, vypadá jako utopie. Nejlepší evropské týmy jsou kvalitou úplně jinde, když rozjedou své kombinace naplno, Viktoria nemá, čím by soupeřům odolala. Až bolestivě vypadá srovnání nejlepšího českého celku s evropskými giganty.

Nikoho nebaví prohrávat takovým způsobem. Viktorii zbývá poslední pokus doma s Barcelonou, jak zvládnout bodový zázrak. Skončit s nulovou ostudou a hrozícím nejhorším výsledkem v Lize mistrů nikdo v klubu nechce...  

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud