Karel Häring
8. října 2012 • 12:18

O neoblíbeném soupeři trenéra Vrby i úžasné bilanci Messiho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU | O tom, že Lionelu Messimu stačí na Real Madrid 73 minut. O příbramském prokletí plzeňského kouče Pavla Vrby i špatném vstupu AC Milán do sezony, který je nejhorší od války...



Dejte Messimu 73 minut. Co udělá?

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo předvedli v nedělním El Clásiku další velkolepou show. Oba si vylepšili už tak úžasné statistiky ze vzájemných soubojů Barcelony a Realu Madrid. Argentinec nastoupil proti „Bílému baletu“ už po dvaadvacáté a na kontě má sedmnáct branek.

V součtu s deseti asistencemi to znamená, že potřebuje v průměru pouhých třiasedmdesát minut na to, aby měl prsty v gólech Barcy proti Realu. O něco hůř, ale určitě ne špatně, na tom je Ronaldo. Počet gólů zaokrouhlil na deset a na zásah proti katalánskému protivníkovi potřebuje 144 minut. Brankovou asistenci si zatím nepřipsal. Ale v neděli mu to asi nevadilo…

Jedno písmeno za 44 tisíc

Slova mají obrovskou cenu, někdy se to ale může otočit proti jejich autorovi. A Ashley Cole, obránce Chelsea to už moc dobře ví. Když na Twitteru označil funkcionáře anglické fotbalové asociace za bandu „p*čusů“, poté co zpochybnili jeho výpověď v kauze Johna Terryho, zavařil si na pěkný problém.

Jako první přišel s trestem klub, protože levý bek porušil interní pravidla a bude potrestán pokutou ve výši 200 tisíc liber, tedy zhruba 6,2 milionu korun. Vzhledem k tomu, že na Twitter můžete psát názory nebo zprávy o maximální délce 140 znaků, pro Colea to znamená, že ho jedno písmenko stálo v přepočtu 44 tisíc korun.

Gólman Friedel seděl. Po osmi letech

O víkendu skončila v anglické Premier League jedna velká série. Brankář Tottenhamu Brad Friedel vynechal ligový zápas. Normálně nejde o nic výjimečného, jenže pro jednačtyřicetiletého gólmana to bylo poprvé po více než osmi letech!

Američan odchytal 310 ligových duelů v řadě! Naposledy chyběl v květnu 2004, tehdy ještě v barvách Blackburnu Rovers, ovšem v neděli dal trenér „Spurs“ André Villas-Boas přednost Hugo Llorisovi.

A do pozice lídra v počtu odehraných utkání v řadě se dostal jiný gólman – Tim Howard z Evertonu, který nescházel190 utkání za sebou. K malé radosti slovenského brankáře Jána Muchy. Ten od příchodu do Goodsion Parku v létě 2010 ještě v Premier League nechytal.

AC Milán - nejhorší vstup od války

Milánský gigant v létě prodal Zlatana Ibrahimoviče, Thiaga Silvu, rozloučil se s Antoniem Cassanem, Clarencem Seedorfem či Gennarem Gattusem a tyhle opory se mu zjevně nepodařilo nahradit. Porážkou v derby s Interem (0:1) jen podtrhl mizerný vstup do Serie A.

S pouhými sedmi body, a především čtyřmi porážkami v úvodních sedmi kolech, zaznamenal nejhorší začátek do sezony do ročníku 1941/1942. Navíc s městským rivalem prohrál doma podruhé za sebou, což se AC nestalo dvaadvacet let. S přestavbou týmu to červenočerná část San Sira trochu přepískla.
 
Příbram: Vrbovo prokletí

I když to zní neuvěřitelně, pak nejméně oblíbeným soupeřem pro trenéra Viktorie Plzeň Pavla Vrbu je Příbram. Nedělní prohra u Litavky byla už třetí za jeho působení na západě Čech, tolikrát na žádném jiném ligovém stadionu coby trenér západočeského klubu neprohrál.

Malé jubileum – dnes jsou to přesně 4 roky od nástupu do funkce – si navíc pokazil třetím zápasem v řadě bez výhry (Teplice 1:1, Slovácko 1:1, Příbram 0:1), což se Viktorii pod Vrbovým vedením stalo naposledy na přelomu dubna a května 2010, tehdy Plzeň nevyhrála šest utkání v řadě. Tohle se mu ale zřejmě nestane.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud