Karel Häring
25. února 2013 • 13:45

O unavené Chelsea, Spartě za poloviční vstupné i výhodách věrnosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU | O novém poločasovém rekordu pražské Sparty, úzkém kádru Chelsea a nejproduktivnějším týmu Evropy.



Chcete na Spartu? Žádejte poloviční vstupné

Navštěvovat ligové zápasy pražské Sparty se v poslední době vyplácí především kvůli druhým poločasům. Letenští si v neděli proti Slovácku připsali v prvním poločase pátou bezbrankovou remízu v řadě, čím vytvořili své nové maximum.

Svěřenci Vítězslava Lavičky překonali rekord z ročníku 2005/2006, kdy sparťané skončili na čísle čtyři. Slevu na vstupném za to jejich fanoušci asi nedostanou a včera by o ni ani nežádali, protože Kadlec a spol. jim vše vynahradili po změně stran výhrou 4:0.

Mimochodem, takovou kanonádu ve druhé půli viděli na Letné naposledy v listopadu 2008 proti Kladnu. Sparta tehdy vyhrála celkově 5:1 a debakl soupeře tehdy režíroval jiný Afričan, Kweukeho předchůdce Bony Wilfried.

Roman Bednář dostal šanci proti Slovácku jako střídající hráč. Využil ji a vstřelil jeden z gólů. Sparta vyhrála 4:0
Roman Bednář dostal šanci proti Slovácku jako střídající hráč. Využil ji a vstřelil jeden z gólů. Sparta vyhrála 4:0

Za záchranou nikdo nespěchá

Říká se, že u týmů bojujících o záchranu bývá start do jarní části důležitý z psychologického hlediska. V případě českých klubů to ale o víkendu neplatilo. Ani jeden z celků v tabulce od 10. místa níž o víkendu nevyhrál.

Jihlava si podělila body s Hradcem, stejně jako Ostrava s Českými Budějovicemi (oba 0:0), Slavia prohrála v Olomouci (1:2), Příbram nestačila na Mladou Boleslav (0:1), nepomohly si ani Teplice remízou s Duklou (1:1). Prvním „ohroženým“, který zvítězil, byl před 17. kolem devátý Liberec.

Unavená Chelsea

Pro londýnskou Chelsea to opravdu není jednoduchá sezona, i když minulý týden postoupila přes Spartu do osmifinále Evropské ligy. Bude se muset hodně snažit, aby ročník alespoň nějak zachránila – minimálně třetím místem v Premier League a ziskem nějaké trofeje (EL, případně Anglický pohár).

Boj na třech frontách pro ni nebude vůbec jednoduchý, protože už teď má některé hráče přetížené.

Podle The Times vyslal trenér Rafael Benítez včera na Etihad Stadium deset fotbalistů, kteří mají v této sezoně odehráno minimálně 33 soutěžních zápasů, zatímco u Manchesteru City, jenž díky širšímu kádru může častěji rotovat jedenáctku, na tohle číslo ještě nikdo nedosáhl. „Citizens“ vyhráli 2:0.

Kanonýři Evropy? Žádná Barca, ale Eindhoven

Pokud byste hledali nejlépe střílející tým v Evropě, nerozhlížejte se po největších gigantech typu Barcelona nebo Manchester United. Nejvyšší průměr branek má PSV Eindhoven (3,22), což je víc než zmíněná Barca (2,88).

Nizozemský klub si připsal v soutěžních zápasech 116 gólů, z toho v lize 78. Zajímavé je, že navzdory úžasnému číslu není tým trenéra Dicka Advocaata tak suverénní, jak by se čekalo.

V domácí soutěži o víkendu prohrál na Feyenoordu a vede „jen“ o dva body, z Evropské ligy vypadl už v základní skupině. Asi by neuškodilo zlepšit obranu. Méně je někdy více...

Opora Swansea už ví, že věrnost se vyplácí

Jak se ty časy mění. V roce 2003 hrál Bradford v druhé nejvyšší anglické soutěži, zatímco Swansea se až výhrou v posledním kole zachránila od pádu ze čtvrté ligy.

Po deseti letech se oba kluby utkaly ve finále anglického Ligového poháru, Bradford, coby překvapení ze 4. ligy, a „Swans“ jako respektovaný celek Premier League.

Velšský tým zvládl finále s přehledem a zvítězil 5:0. Speciální příchuť měl první triumf ve 101leté historii klubu pro Leona Brittona, který se Swansea prošel všech posledních deset sezon.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud