Karel Häring
8. dubna 2013 • 16:06

Sparťan Kadlec ničí Moravu a Premier League "zdobí" vlastenci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU | O tom, proti kterým klubům Václav Kadlec nejčastěji střílí góly, patnáctizápasových sériích Plzně i Sparty či unikátním jaru Bayernu Mnichov.



Kadlec musí mít Moravu rád

Útočník Sparty Václav Kadlec se nechal po výhře 3:0 na hřišti Sigmy slyšet, že se mu v Olomouci hraje dobře. V posledních třech soutěžních zápasech (tedy včetně domácího poháru) na Andrově stadionu nastřílel pět branek. Jenže v případě dvacetiletého forvarda to neplatí jen o Hané.

Kadlecovi se v Gambrinus lize daří proti moravským (a slezským) celkům obecně. Ze čtyřiadvaceti ligových tref jich třináct (54 %) rozdělil mezi kvarteto Olomouc (4), Slovácko (4), Ostrava (3) a Brno (2), přičemž žádnému českému týmu nenastřílel víc než dvě branky.

Mimochodem na hřištích soupeřů se prosadil jedenáctkrát, a pochopitelně nejčastěji v Olomouci (3).

Václav Kadlec měl na výhře Sparty na půdě Sigmy v 22. kole Gambrinus ligy největší podíl. Na výhře 3:0 se podílel dvěma trefami.
Václav Kadlec měl na výhře Sparty na půdě Sigmy v 22. kole Gambrinus ligy největší podíl. Na výhře 3:0 se podílel dvěma trefami.

Plzeň - Sparta 15:15

Mezi Viktorií Plzeň a pražskou Spartou je to nyní opravdu natěsno. Nejenže se shodují v tabulce bodově (47), počtem výher (14) i inkasovaných branek (15), ale „následují se“ i v jedné sérii. Když západočeský klub vstřelil v neděli Teplicím první gól, v tu chvíli prodloužil šňůru domácích zápasů v řadě, v nichž minimálně jednou skóroval na patnáct.

Viktoriáni, kteří naposledy vyšli před vlastním publikem naprázdno 11. března 2012 s Olomoucí (0:4), se tak dotáhli na Letenské. Ti mají na svém stadionu stejně dlouhou sérii, byť začala až po porážce 0:2 s Příbrami (1. dubna). Jeden rozdíl by se ale přece jen našel. Zatímco Sparta během zmíněných patnácti duelů nastřílela 28 gólů, Plzeň 34.

Roste počet gólů. Vlastních…

Když v utkání Chelsea-Sunderland (2:1) padly z celkových tří branek dva vlastní góly, potvrdil se tím jeden zajímavý trend. V tomto ročníku už tímto způsobem napočítali čtyřicet dva zásahů, což je o jeden víc než za celou minulou sezonu.

Navíc za dvacet let, co se Premier Leauge hraje, vzrostla podle listu The Sun četnost „vlastenců“ dvojnásobně. Zatímco v úvodním ročníku se podílely na celkovém počtu branek jen 2,3 procenty, nyní je to 4,7.

Jak odrazit soky? Bayern to ví

Do jarní části vstupoval mnichovský klub s devítibodovým náskokem před druhým Leverkusenem. Ne že by mnoho lidí pochybovalo o tom, že se Bayern po dvouleté vládě Borussie Dortmund nevrátí na trůn, ale způsob, jakým to mužstvo trenéra Juppa Heynckese dokázalo, je vskutku impozantní.

Ribéry a spol. vyhráli všech jedenáct jarních zápasů, čímž nejen vytvořili nový rekord, ale také si už šest kol před koncem zajistili titul. Jedinou smůlou pro ně je, že už ve středu hrají odvetu Ligy mistrů s Juventusem a nemohli tedy výrazněji slavit. Jejich chování tak korespondovalo s názorem Matthiase Sammera, že „top profesionálové neslaví.“

A zase ty penalty

Malá aktualizace jednoho příspěvku z minulého týdne, který se týkal mizerné bilance SSC Neapol ze značky pokutového kopu. Po neúspěšném Marku Hamšíkovi se o víkendu ujal role (předtím rovněž neúspěšný) Edison Cavani. A co myslíte? Nedal...

Italský klub tak „vylepšil“ svou penaltovou bilanci v posledních dvou sezonách na devět neproměněných z osmnácti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud