Karel Häring
5. března 2014 • 11:51

GAMBRINUS FANLIGA: Lafata - drahej, ale (po čase) šikovnej

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá to, že začíná doba utahování opasku, škrtů a přestavby kádru. Tedy aspoň pro ty, kdo uvažují o využití jarní formy Davida Lafaty. Dvaatřicetiletý střelec Sparty se jakoby rozpomněl na své jablonecké časy, kdy měl střelecky výrazně silnější jarní část než tu podzimní.



V sezoně 2009/2010 se trefil v úvodní polovině ligy jen jednou, po zimní pauze hned desetkrát. Něco podobného převedl hned následující ročník, pouze v jiném poměru 5 ku 14.

Loni na podzim skóroval sparťanský forvard sedmkrát, což není málo. Ale z pohledu Gambrinus Fanligy a jeho vysoké ceny to nebylo příliš rentabilní. Za šestnáct kol nasbíral celkem šedesát osm bodů, tedy 4,25 na zápas. I proto na přelomu září a října ztratil pozici nejžádanějšího hráče. Tu i nyní drží teplický Franci Litsingi (13 400), Lafata je třetí (13 146).

Ovšem může se do čela brzy vrátit. Ve dvou jarních vystoupeních si připsal v průměru 10,5. A řečeno slovy legendárního Pepiho Bicana, když mluvil o počtu svých gólů: „To je hodně, víte.“ Hodně vysoká je i jeho cena, 14,4 milionu korun. Asi nepůjde o to, udělat „trejd“ kus za kus, ale o větší přestavbu sestavy.

Ovšem ofenzivní forma a brzký příznivý los (po nedělním zápase s Plzní) k tomu vybízí. A navíc, před rokem se Lafata trefil i proti Viktorii.

Takže?!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud