Karel Häring
7. března 2014 • 11:53

GAMBRINUS FANLIGA: Sázka na Slavii? Hezký adrenalin

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začneme zostra, rozdáváním cen. Tu pro nejnečitelnější klub před 19. kolem vyhrává rozdílem šestnácti délek pražská Slavia. Jak naložit s její „perestrojkou“?



V tuto chvíli se zdá být riskantní sázet na její defenzivu. Na jaře zatím neudržela čisté konto a není pravděpodobné, že by vyslanec nizozemské školy, trenér Alex Pastoor, vsadil na „prešovskou“ strategii.

Za dvě sezony na lavičce Nijmegenu nastřílel NEC v průměru 1,3 góly na zápas, inkasoval 1,65. Jistě, nizozemská soutěž je ofenzivnější než česká, ovšem Slavii ještě může strašit další, „nula-sedmičkový“ faktor Teplice. S borci v červenobílých dresech bych byl opatrný, a pokud už mermomocí chcete podstoupit ten adrenalin, raději někoho do ofenzivy.

Vzhledem ke vzájemnému souboji Sparty a Plzně mohou vynášet body hráči z týmů, které zůstávají ve stínu lídrů.

Nenápadným sběratelem bodů je stejně jako v tabulce pražská Dukla (vím, vím, ono to s tím tak trochu souvisí). Útočník Pospěch se dělí s dalšími čtyřmi hráči o průběžné vedení v tabulce střelců, gólman Filip Rada je ve Fanlize mezi gólmany druhý (76) a obránce José Antonio Romera třetí. Paradoxní je, že doma udržela čisté konto jen dvakrát. Ale s kým jiným by na Julisce chtěli nulu, než s Jihlavou, která se venku trefi la naposledy loni v září.

I když touhle ironickou poznámkou jsem Kozlově partě asi zavařil. Pokud si to přečte Petr Rada, kouč Vysočiny, bude mít motivaci nejen proto, že se vrací do míst, kde věrně sloužil Dukle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud