Karel Häring
28. února 2015 • 18:37

Milan Baroš proti Spartě ukázal, proč je v Ostravě za Boha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když opouštěl hřiště krátce poté, co si řekl o střídání, Bazaly povstaly a vyprovodily jej potleskem ve stoje. Opět se to potvrdilo. Milan Baroš je Baník. A Baník je Milan Baroš. Tak to vidí fanoušci ostravského klubu. A jinak to už nebude.



Mohli by mu lehce vyčítat, že v první půli zahodil jednu stoprocentní šanci a další dvě dobré příležitosti. Místo toho především ocenili, že to nezabalil a přece jen se prosadil, a hlavně, že do zápasu dal všechno - namotivovaný na krajní mez.

Byl to typický Baroš , včetně gest směrem k rozhodčím i pošťuchování s obránci, či zbytečného šlápnutí na brankáře Štěcha . Tedy takový, který rozděluje veřejnost na ty, co ho milují, a ty, co mu nemohou už dlouhé roky – poté co opadla celonárodní Barošománie - přijít na jméno.

Většina ostravských příznivců se šikuje v první skupině. A důvodů, proč to tak je, existuje celá řada. Před lety pomohl klubu milionovým darem, poté přispěl na hřišti k záchraně. Teď se vrátil podruhé.

Ostrava - Sparta: Gól Milana Baroše na 1:1
Video se připravuje ...


Ačkoliv se v zimě kriticky vyjádřil ke kroku vedení, které odvolalo trenéra Martina Svědíka, zůstal na Bazalech, byť se spekulovalo i o tom, že práskne dveřmi.

Mnoho hráčů ukazuje svou klubovou věrnost plamennými výroky do novin nebo na sociálních sítích, případně líbáním znaku po vstřeleném gólu. Když Baroš po vyrovnávací brance položil svou pravou ruku směrem k srdci, kde měl logo Baníku, bylo to jednak naprosto přirozené, a především všeříkající gesto.

Fanoušky soupeřů irituje, ovšem pro baníkovce je Bohem. I proto si zasloužil, aby byl tím, kdo posledním gólem symbolicky uzavřel historii velkých bitev oba klubů na Bazalech.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Sparta 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud