Klára Koukalová
20. srpna 2019 • 13:00

Kuzněcovová snad ani nemůže jíst. Která z Češek může vyhrát US Open?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skončila generálka na US Open, turnaj v Cincinnati, a jak už to v téhle sezoně pravidelně bývá, zase vyskočila nová tvář. Hrozně moc mě zaujala finalistka Světlana Kuzněcovová. Dlouho jsem ji neviděla hrát a překvapilo mě, jak zhubla. Říkala jsem si, že snad vůbec nemůže jíst.



Ale hrozně se mi líbilo, jak změnila nejen svoje tělo, ale i svůj tenis. Dřív hrála ty své rozliftované forhendy a čekala na bekhend. Její tenis fungoval, ale mně se nikdy moc nelíbil.

Teď je úplně jiná hráčka, počíná si aktivně, agresivně. Nečeká na chybu druhé, ale bere výměny na sebe. Vůbec nevím, co se s ní od Wimbledonu stalo. Už v Torontu hrála dobře, teď taky. Je to fakt velká změna.

I finále proti Keysové ztratila hodně těsně. Američanka vyhrála největší titul kariéry, svůj celkově pátý. Její tenis se mi líbí, je to fakt palba. Nikdy nebude hráčka se stabilní výkonností, protože je tak agresivní a hraje na obrovské riziko, že přijdou dny, kdy jí míče prostě nebudou padat do kurtu.

Ale přesně na těchto rychlých površích, jako je v Cincinnati, kde to fakt letí a kde se hraje s míči, které se špatně kontrolují, je hrozně těžké ty její projektily vrátit. Pro mě je černým koněm i pro US Open.

Plíšková se zlepšila pohybově

Tradičně slušně zahrála v Cincinnati Karolína Plíšková. Herně se jí moc nedařilo, ale zápas s Petersonovou vydřela a zvládla ho klasicky v hlavě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud