Květoslav Šimek
14. února 2013 • 16:00

Místo Vítkovic do Švýcarska? Baroš není bůh a Kubina není zrádce!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vem si příklad z Milana Baroše! křičí na Pavla Kubinu v diskuzi na vítkovických stránkách „onlinoví fanoušci“ (tedy ti, kteří z drtivé většiny sami nepřijdou svůj klub do ochozů podpořit). Mají mu za zlé, že když nedostal adekvátní nabídku v NHL, tak dal přednost Švýcarsku před návratem do svého bývalého klubu. Zatímco Baroš nejspíš opravdu přijde pomoct fotbalovému Baníku. A zadarmo.



Mít tím Baroše za boha a Kubinu za zrádce? To není fér. Je to velmi zjednodušující pohled. A zkreslující.

Baroš se stal nadbytečným v Turecku a je čistě jeho věc, proč dává přednost bojům o záchranu v Gambrinus lize před případným angažmá v Itálii, či Německu. Je to jeho volba.

A stejné právo volby má i Kubina. Na city a na „srdíčko“ se v dnešním sportu nehraje.

Nikdo se nemůže divit, že trojnásobný mistr světa, vítěz Stanley Cupu a bronzový z olympiády v Turíně dal přednost Švýcarsku před extraligou.

Porovnávat kvalitu soutěží, finanční zajištění hráčů, zázemí i divácké kulisy je jako porovnávat Matterhorn a Lysou horu. O tom se nakonec mohli Ostravané přesvědčit na vlastní kůži na nedávném Spengler Cupu v Davosu.

Vítkovičtí šéfové i fanoušci si prestižní pozvánky do Švýcarska velmi považovali. A neváhali nad ní ani vteřinu. Proč mít to samé Kubinovi za zlé?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud