Květoslav Šimek
16. dubna 2018 • 19:00

Každý šrám se počítá, hlásí Kometa. I Eratova hrazda po odpískání?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Erat je skvělý hokejista, lídr mistrovské Komety Brno. Takových borců nejezdí v extralize mnoho. Jeho zdánlivě ukrytý atak po druhém finále Generali play off extraligy, kdy po odpískání hrazdou zezadu málem přelomil třineckého Davida Ciencialu, ovšem rozhodně nepatří do arzenálu zbraní, kterými by se mohl chlubit. Spíš naopak.



Nebyli hlavními postavami mely u hrazení. Rozbuškou hromadné strkanice, na jejímž konci byly zahozené rukavice Arona Chmielewského, byl souboj Jiřího Polanského s Ondřejem Němcem . Polanský podtrhnul Němce, ten se do něj na zemi pustil. A přidali se další.

Třinecký Cienciala, nečekaný lídr kanadského bodování play off, přihlížel. Než jej zezadu hrazdou na ledviny sestřelil Martin Erat . Úmyslně. Žádná reakce na obranu vlastních spoluhráčů. Mít na zádech jmenovku Hollweg , co by se asi dělo?

Být to naopak, troufnu si tvrdit, že nezůstane jen u jednoho páru zahozených rukavic. Faktem je, že zrovna férově si pak v „bitce“ proti Gulašimu nepočínal ani Chmielewski. Strhnul jej k ledu a pak do něj bušil, i když se Gulaši rvát evidentně nechtěl. „Hlava mi to nebere,“ komentoval asistent Komety Kamil Pokorný pro Českou televizi. „Leží na zemi a ten do něj bez rukavic buší.“

Stejnou optikou by měl ovšem nahlížet i na Eratovu hrazdu. Ta byla ještě víc za hranou. Navíc je tu jeden podstatný rozdíl. Zatímco Gulaši s Chmielewským si to rozdali (nebo mohli rozdat) z očí do očí a po vzájemné výměně názorů (viz. Chmielewského expresivní popis události). Ale Eratův zákrok přišel zezadu. Bez výzvy a dá se říct, že bez příčiny.

Na druhou stranu, všechno má svůj smysl. „Každý šrám se počítá,“ hlásil zkušený Martin Zaťovič z Komety už po prvním finále. Vykolejit soupeře, dostat se mu pod kůži a přinutit jej k tomu, aby víc než na danou taktiku a svoji hru začal myslet na nepotrestané rány, drobné křivdy, provokace. Utopit rivala v jeho negativních emocích. I v tomto je Kometa mistr. Za poslední dvě sezony se o tom v play off poměrně jasně přesvědčili všichni její soupeři. Teď je na řadě Třinec.

Třinec - Kometa Brno: Bitka v závěru! Chmielewski bušil do Gulašiho, rvali se všichni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud