Květoslav Šimek
19. dubna 2018 • 21:30

Svízel Třince? Růžičkovy jedovky Ocelářům ve finále citelně chybí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinále a semifinále Generali play off bez něj třinečtí Oceláři zvládli. Semkli se a zraněného kanonýra Martina Růžičku dokázali nahradit týmovým výkonem. Jenže ve finále se ukazuje, jak citelně jim chybí. Jeho sebevědomí, energie, rychlost a palba by rozhodně nadělaly v řadách Komety ještě větší vítr a paseku.



Třinec v Brně dvakrát padl - 2:3 a 2:5. Přestože byl v obou zápasech herně výraznější, aktivnější a šancí si dokázal vypracovat dost. Jenže řadu příležitostí Oceláři nevyužili a z brejků, či přečíslení je Kometa zkušeně trestala. Skolila. A utrhla se do finálového trháku 3:1 na zápasy. K titulu jí chybí jediný krok.

Právě Růžičkova palba v Brně Ocelářům v klíčových momentech chyběla. Hráli výborně, dostali i suverénní Kometu do úzkých. Jenže domácí byli efektivnější, nekompromisně trestali chyby. Vynikli v disciplíně, kterou Růžička precizně ovládá.

A je tu ještě jedna věc. Zrovna proti Kometě to Růžičkovi dlouhodobě lepí. Věří si na ni, historicky se mu proti ní daří. Jenom v letošní základní části si proti ní ve čtyřech zápasech připsal 8 bodů (5+3). Většinu svých hattricků nasbíral právě proti Brnu.

Do finále už Růžičku operované rameno nepustí. Ocelářům na ledě nepomůže, musí se o obrat bít bez něj. Za stavu 1:3 už to budou mít hodně náročné. Nicméně i přes dvě prohry v Brně ukázali, že stále mohou být nebezpeční. Finále nekončí. V neděli v Třinci se může série ještě zdramatizovat.

SESTŘIH: Kometa Brno - Třinec: 5:2. Zábranského mašina má na dosah obhajobu titulu
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Vincour propálil Hrubce a čtvrtým gólem ho vyhnal z branky, 4:2
Video se připravuje ...

Gólman Šimon Hrubec neměl šanci proti Alexandru Malletovi, který pálil mezi kruhy
Gólman Šimon Hrubec neměl šanci proti Alexandru Malletovi, který pálil mezi kruhy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud