Ladislav Vízek
19. září 2018 • 12:18

Zlatý padák Jarolímovi? Za co? Českej fotbal nevedou odborníci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minule jsem psal, že Karel Poborský by byl novou nadějí českého fotbalu, k nároďáku ale nakonec nešel, což mi je moc líto. Chtěl být manažerem a sestavit si svůj tým trenérem počínaje. Dávalo to smysl. Chtěl si to udělat podle svého. Bylo by to hrozně náročný, vzal by si obrovské sousto, ale třeba měl nápady, vizi, obklopil by se kvalitními lidmi, vybral by si správného trenéra i zbytek týmu. Jak se bývalý fotbalový reprezentant a člen Klubu ligových kanonýrů Ladislav Vízek dívá na příchod Jaroslava Šilhavého? A proč podle něj nevedou český fotbal odborníci?



Ti kluci z šestadevadesátýho jsou spolu v kontaktu, hrajou fotbal, scházejí se na golfu. Jsou schopný, mají zkušenosti. Oni schopný, by měli převzít jakousi záštitu nad naším fotbalem a vystrčit tyhle panáky v kvádrech, co jenom politikařej.

Podívejte, kam se z téhle generace vyšvihl Pavel Nedvěd . Copak u nás nikdo jemu podobnej není? Samozřejmě, že je. O tom jsem přesvědčený. Jedním z nich je právě Poborák. Fotbalu neskutečně rozumí, hrál ho za Manchester United. Ví, jak se tam pracuje. Je trochu z jiné sféry, neokoukaný člověk. Nehleděl by na rady FAČRu. Na rady lidí, kteří na Strahově seděj a fotbal dělaj jenom pro sebe. A aby dělal asistenta bez pravomocí a jen by nosil na tréninku kužely? To pro takovou personu vážně nemá smysl.

Dalším z řady je zeťák Šmíca. Ve vedení UEFA si ho neskutečně váží, víc než doma. Má konexe, fotbal miluje. Co třeba Honza Koller , který má skvělé postřehy a myšlenky. Je nezkažený, vidí fotbal správnýma očima. Nebo Tomáš Rosický . Jenže oni dostanou vždycky jen nějakej rádoby flek, aby se neřeklo. Bohužel v takhle nastaveném prostředí tihle

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud