Ladislav Vízek
8. listopadu 2018 • 14:48

Co říkám na Ščasného? Sparta nemá lepší tým, jen dražší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Derby nerozebírám poprvé, ale už poněkolikáté musím začít stejnou větou – nepřekročilo rámec průměru. Nebýt kulisy, bylo to tuctové utkání. Opakuje se to, neplatí to jen pro Spartu se Slavií, zahrnul bych do toho i zápasy s Plzní.



Zdeněk Ščasný po utkání suše prohlásí, že má lepší tým. Pro sparťanské fanoušky je to možná líbezně znějící věta, nicméně nepravdivá a šíleně alibistická. Možná si tím chtěl udobřit lidi, ale to se stejně nepovedlo. Takové plácnutí nemůže nikdo brát vážně. Sparta neporazila Slavii pětkrát za sebou, v tabulce na ni ztrácí sedm bodů. Tudíž musím konstatovat, že Sparta nemá lepší tým, ale pouze dražší.

V derby úplně nepropadla, tak se to Ščasnému asi hodilo do krámu. Ale proč to neprokazují v Olomouci, ve Zlíně? Je to krátkozraké prohlášení, rozumný člověk to nezbaští. Četl jsem, že Sparta byla o něco lepší. Já s tím nemůžu souhlasit. I proto jsem se ptal kluků, co už mají něco za sebou, a všichni unisono potvrdili, že remíza byla naprosto zasloužená. Dokonce tam byly i hlášky, že to řídila Plzeň.

To ale myslím ze srandy. Rozhodčího Ardeleana musím pochválit. Derby zvládl. V duchu pravidel mohl dát Ngadeuovi červenou za loket na Tetteha, ale on se zachoval přesně dle ducha hry. Byl to detail, jehož si málokdo všiml. Kdyby Kamerunce vyhodil, nikdo by mu nic neřekl, ale zápas by to strašně degradovalo. Rozhodl se znamenitě.

Ještě k Tettehovi. Chlapec by si měl uvědomit, že fotbal je tvrdá hra a někdy trochu zabolí. Jenže on se po každém faulu skácí k zemi, tluče rukou do trávníku, jako by měl urvanou nohu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud