Ladislav Vízek
6. února 2019 • 17:27

Sparta? Kvalitní tým, ale je jich moc, Trpišovský to má víc srovnaný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak už jen dva dny a jde se na věc. Zimní prázdno je pro nás fotbalový fajnšmekry nejhorší období v roce, ale v pátek to naštěstí skončí: zase vyrazíme na ligu! Akorát když se podívám z okna na tu sněhovou pohádku, nevím, jak to bude na stadionech o víkendu vypadat. Kluby sice mají povinnost mít zapnutý vyhřívání trávníku, ale všichni dobře víme, jak to u nás někdy chodí. V základní části ligy bude končit druhá třetina, už jde o hodně, tak snad to příroda nepokazí a tráva bude zelená.



Přes zimu jsem poctivě sledoval šrumec u velký český trojky a musím uznat, že třeba Sparta vypadá na první pohled zajímavě. Ozdravila kádr, přivedla k týmu dva nový asistenty a v přípravě neprohrála.

Když jsem viděl kluky na fotkách, usmívali se a čišela z nich pohoda. Optimistickou náladu může přiživovat relativně dobrý vylosování na rozjezd: Bohemka doma, Dukla venku. O sparťanech se vzletně psalo, že jsou králové zimy, ale to hlavní se ukáže, až budou stát v neděli na půlce před prvním mistrákem.

Sparťani mají kvalitní tým, ale pořád mi připadá, že je jich nějak moc. Zato Jindra Trpišovský ve Slavii už to má trochu srovnaný a sestavou moc netočí, třeba o exlibereckým záložníkovi Ševčíkovi jdou nádherný reference. Slávisti mají za sebou bezvadnej podzim a o jejich jaru napoví hned začátek: ligovej předkrm s Teplicema, Evropská liga s Genkem a šlágr šlágrů v Plzni.

A propos, Viktorka… Plzni strašně věřím, má samý dobrý fotbalisty a přes zimu udělala výborný nákupy. Mluví se o tom, že Plzeňákům schází dravost a rychlost, ale počkejte, až přijde důležitej zápas: uvidíte jejich pravou tvář. I pro ně bude extrémně důležitej hit se Slavií, příští neděli si výrazně zakroužkujte v kalendáři.

Největší přestupy Fortuna ligy: Ševčík bude TOP. A co šutér z Itálie?
Video se připravuje ...

Dolů se moc koukat nechci, protože moje Dukla jde do jara z posledního místa. Byl bych nerad, aby na něm zůstala i po úplně posledním kole, protože se z něj letos jako z jedinýho padá. Baráž by byla pro všechny lepší, protože mi něco říká, že v ní bude mít ligovej tým proti vyzyvateli výhodu.

Jem staromilec, ale tuším, že změny herního schématu můžou lize pomoct. Posledních pár sezon bylo celkem šedivých, teď to může bejt pestřejší. Nejspíš to dopadne jako s videem: někomu se to zalíbí, někomu ne. Za pokus nic nedáme, změny se přinejhorším dají vzít zpátky.

Je mi smutno z toho, že skoro v předvečer výkopu ligy odešel další slušnej člověk z komise rozhodčích, bejvalej náměstek ministra vnitra Petr Mlsna. Na Strahově zůstává jen čím dál víc prospěchářů. Na druhou stranu si nemyslím, že by sudí kvůli tomu měli na jaře pískat špatně, svaz si nemůže další průšvihy dovolit. Celej fotbalovej národ stojí na osudový křižovatce: váháme, jestli českýmu fotbalu věřit, nebo ne.

Problém číslo jedna je, že u vesla pořád zůstává Berbr. Člověk s ošklivou minulostí, kterej si zahrává s lidma, jak se mu zlíbí. Když jsem si minulej pátek ve Sportu četl třístránkovej rozhovor s ním, byl jsem vzteky bez sebe. Něco bych mu na to odpověděl, ale tentokrát ho radši nebudu dráždit, aby se mi zase nemstil, jak to umí jen on.

Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátek Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátekFoto iSport.cz
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud