Ladislav Vízek
6. března 2019 • 10:00

Video je správné, ale na Bohemce se použilo nešťastně. Duch hry zaplakal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačil jeden ligovej zápas, aby si celý fotbalový Česko kolem dokola opakovalo jediný slovo. Video. Kvůli slavnýmu zeti Šmícovi musíme celá rodina povinně fandit Slavii, ale já na nedělní vršovický derby koukal nezaujatě a bez růžovejch brejlí. Osudnou situaci z jednadvacátý minuty jsem viděl několikrát – a řeknu vám: klesly mi kolena. Uznanej gól, odvolanej gól, penalta, gól z penalty. To byl kolotoč!



Superhrdina Vaníček přeběhl s míčem celý hřiště, byl faulovanej a ještě nacentroval na gól… Když se ozval VAR, v první chvíli jsem si říkal: Co by tam mohli najít? Jakmile jsem tu situaci viděl z opakovanejch záběrů, hned mi bylo jasný, že místo 1:0 to bude 0:1. Vůbec nevím, jak mi slova z legendárního filmu vlítla do hlavy, ale z hlediska vyššího principu mravního bych gól Bohemky neodvolával.

Mám pocit, že slávista Masopust o penaltovým momentu lhal. Nešťastník Krch ho nestáhl, Masopust šel dolů dobrovolně. Pravda je, že Krch tam ruce měl, ale netahal soupeře dolů. Dál trvám na tom, že video je ve fotbale správně, ale na Bohemce se použilo hodně nešťastně. Video teď u nás má takovou pozici, že kdyby někdo měl po ruce granát, prásknul by ho do tý budky s monitorama.

Podle ducha pravidel to bylo v pořádku, to si sudí Královec obhájí. Ale duch hry, kterej je podle mě důležitější, hořce zaplakal. Po tak dlouhý prodlevě po penaltový situaci už to měl Královec nechat bejt. Zkazil Bohemce radost z gólu a atmosféra na stadionu šla okamžitě dolů. Zápas to totálně zabilo.

Pozor, tohle není jen můj názor, kterej bych vám chtěl podsouvat. V hospůdce jsem hned udělal anketu ve stylu hlas lidu, hlas boží. Výsledek? Ze sta lidí by ani jeden penaltu neodpískal. Jediná útěcha směrem do budoucna: díky videu snad tohle ubohý držení v šestnáctce časem vymizí.

Bohemians - Slavia: Video v hlavní roli! Bohemians není uznán gól, Slavia kope penaltu
Video se připravuje ...

Ani videoaféra v Ďolíčku by neměla zakrejt jeden fakt: Slavia je momentálně nejlepší tým v Česku. Je to náš poslední zástupce v pohárech, ale velmi silnej. Osmifinále Evropský ligy se Sevillou je odměnou za to, jak klub pracuje. Když budou slávisti ve čtvrtek hrát svůj fotbal, nebudou bez šance. Jejich výkon z Genku, kde během patnácti minut nasázeli tři góly, je velkým příslibem.

Navíc Sevilla prožívá malou krizi, bejvávala lepší. Na druhou stranu, Evropskou ligu vyhrála pětkrát, což je strašný číslo, a bude favorit. Španělům to lepí, balon jim neodskočí. Jsou to kouzelníci: ještě nemají míč na noze a už vědí, komu přihrajou. Přesto si myslím, že se hodně nadřou, aby přes Slavii přešli.

Jsem rád, že lyžaři a běžkaři už to pomalu balí, fotbal po zimě přejímá nadvládu. V sobotu dojde na další bonbonek: ligovej šlágr Sparta vs. Plzeň. Dravá Viktorka před pár lety sesadila hrdý sparťany z trůnu – a na Letný jim to nemůžou zapomenout. Pánové Ščasný s Rosickým udělali kus práce, omladili tým a na Spartě se zase mluví česky. Jenže i pro Plzeň to bude klíčovej zápas: kdyby prohrála, může to mezi ní a Slavií bejt už o šest bodů. Zatím netuším, na koho si vsadím, ale jedno vím jistě. Trenéři svým klukům určitě řeknou: Bacha na video!

DEBATA SPORTU O VIDEU: Jak se proměnilo, může to být nebezpečné?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud