Ladislav Vízek
2. října 2019 • 11:52

Slavia nemilosrdně demoluje. Na nabušený Coufaly a Bořily bych nechtěl hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dneska musím psát jen o Slavii, nemůžu jinak. Je tu druhý díl načančané Ligy mistrů, kterou červenobílá parta rozehrála hořkosladkou plichtou v chrámu Interu Milán. Taky jste na dnešní bitvu s Dortmundem natěšení tak jako já?



Nejdřív se ale musím zastavit u sobotního mače Slavie s Boleslaví: kdyby takhle vypadala celá liga, byli bychom spokojení. Hra měla spád, moc se nesimulovalo a rozhodčí byl fantastickej. Měl jsem vypnutý zvuk, aby mě neovlivňoval televizní komentář, a vychutnával jsem si fotbal. Bylo to nahoru dolů a nakonec příběh zpackané penalty exslávisty Mešanoviče, to byste prostě nevymysleli.

Boleslav moc uznávám: pomohla tomu, že se Slavii v těžkých ligových zápasech lepší hráči. Třeba ofenzivní Olayinka vyloženě jde do formy. Každej by chtěl mít takový tým, všichni slávisté se na place perou od první do poslední minuty a odjezdí zápas na sto procent.

Utkání Slavia - Dortmund na O2 TV Sport
Předzápasový program začne již v 18.00 hodin, Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Luboše Kozla a Tomáše Ujfalušiho. Přímo na stadionu v Edenu bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s Vladimírem Šmicrem, dorazí i hokejisté Chicaga David Kämpf a Dominik Kubalík a před zápasem také zpěvák Richard Krajčo. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Tomáš Radotínský. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

Pokud sparťanský trenér Jílek prohlásí, že Slavia nepředvádí žádný uragán, dělá to na mě dojem, že snad měl horečku. Já sám bych na všechny ty nabušený Bořily a Coufaly nechtěl hrát. Vůbec.

Když se bavíme o Slavii, nemůžu nezmínit jednoho chlapíka, kterej mě moc překvapuje. Brankář Kolář útočí na ligový rekord v neprůstřelnosti, do překonání Petra Čecha mu schází 235 minut, což jsou necelé tři zápasy s nulou.

S takhle pevnou obranou Kolář moc gólů nedostane, může si ho dát leda sám. Možná to ale trochu přehání s hrou nohama, je až moc sebejistý. Jednou se mu to může vymstít.

Slavia je mašina, která nemilosrdně drtí a demoluje, jenže pozor: pořád má za sebou žíznivou Plzeň, která v neděli zvládla Spartu a z druhýho fleku ztrácí jen tři body. Viktorka má jiný fotbalový výraz než slávisté, ale je tam dost zajímavých hráčů, kteří o sobě vědí. Plus trenér Vrba , o němž dlouhodobě tvrdím, že by se hodil do Sparty.

Má fůru zkušeností, rozumí fotbalu a i lidi v mém okolí říkají: Láďo, Vrbič by sparťany srovnal. Sparta je ve fázi, kdy potřebuje zkušeného kouče, a s Vrbou by určitě nešlápla vedle. Nejsem pro neustálé výměny trenérů, ale někdy to holt musíte udělat, abyste se pohnuli z místa.

Liga mistrů je pro Slavii odměna za mimořádnou minulou sezonu, kdy sešívky vyhrávaly, co se dalo. Začínají mi připomínat naši předrevoluční generaci z Dukly: nám taky bylo jedno, proti komu hrajeme. Nelekli jsme se soupeře jen proto, že měl velký jméno.

Dortmund? Normálně by to byl tutovej zápas, jasná dvojka. Jenže i já se tomu na tiketu radši vyhnu, vždyť Slavia minule málem vyhrála na Interu! Jen si představte, že by do toho dneska šla ne s jedním, ale s třemi body…

Borussia je šílená, ve Sportu se objevilo trefný heslo Rychle a zběsile. Mají našlapaný útok, vzadu mazáka Hummelse a další vlčáky. Je jasné, že Němci do Prahy nepřijeli prohrát a budou to tam od začátku do konce valit, ale jen aby se nepřepočítali.

Pokud si Slavia udělá z Edenu ráj a zvládne Dortmund za tři body, už by se s ní ve skupině nemuselo počítat jen na třetí místo. Ruku na srdce, koho z vás by to po tom bláznivým losu napadlo?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud