2. října 2019 • 05:00

Slavia proti BVB: tiskovky v muzeu a Liga mistrů poprvé doma v Edenu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká sláva je tu! Slavia se už dnes večer (ONLINE sledujte od 18.55 ZDE>>>) postaví v Edenu dortmundské Borussii. Duel Champions League na českém území ji čeká po dvanácti letech. A utkání přinese ještě jeden významný milník. „Slavia hraje zápas Ligy mistrů v Edenu poprvé v historii. Navíc hned s takhle velkým týmem,“ vypíchl trenér Jindřich Trpišovský. Že se v Sinobo Stadium bude dít něco výjimečného, naznačil už úterní předzápasový program.

 


Tiskové konference se na Slavii obvykle pořádají v určené místnosti ve třetím patře stadionu, platilo to třeba i při jarní jízdě do čtvrtfinále Evropské ligy. Pro slovutnou Champions League ovšem český mistr zvolil ještě honosnější prostředí.

Jindřich Trpišovský s  Lukášem Masopustem i jejich soupeři Lucien Favre a Mats Hummels usedli před novináře v nazdobených prostorách klubového muzea. Vedle všech získaných pohárů, medailí nebo třeba podepsaných dresů Pavla Nedvěda a Cristiana Ronalda .

Utkání Slavia - Dortmund na O2 TV Sport
Předzápasový program začne již v 18.00 hodin, Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Luboše Kozla a Tomáše Ujfalušiho. Přímo na stadionu v Edenu bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s Vladimírem Šmicrem, dorazí i hokejisté Chicaga David Kämpf a Dominik Kubalík a před zápasem také zpěvák Richard Krajčo. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Tomáš Radotínský. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

„Herzlich willkommen. Vítejte.“ Dvojjazyčné vzkazy na televizních obrazovkách s logem Ligy mistrů zdravily zástupce médií v aréně neporaženého lídra české ligy. Do Prahy za slavným BVB dorazily desítky novinářů z Německa včetně televizních štábů, v prostoru vyhrazeném pro kamery skoro nebylo k hnutí.

Když Slavia hrála mezi evropskou elitou před dvanácti lety poprvé, fanoušci za ní tenkrát museli až na Strahov. Populární stánek ve Vršovicích se teprve stavěl. Své sváteční zápasy si v něm na podzim 2011 užila plzeňská Viktoria, Horváth a spol. v Edenu přivítali Barcelonu i AC Milán.

„Sešívaní“ v té době měli úplně jiné starosti, sezonu nakonec zakončili až na dvanáctém místě ligové tabulky. Od té doby se však mnoho změnilo. A dnes večer Slavia prožije premiéru v LM na stadionu, kde se cítí skutečně doma. „Věřím, že nám vyprodaný Eden pomůže. A požene nás jako v zápasech s Chelsea a Sevillou,“ uvedl křídelník Lukáš Masopust.

Stadion už se převlékl do barev slavné soutěže. Letopočty na hlavní tribuně, kdy Slavia získala titul, zakryly motivy Champions League. Krátce před sedmou se na něm rozezní i ikonická znělka. „Kluci se na to těší stejně jako na Interu. Zase je to velký svátek,“ řekl trenér Trpišovský. Dokáže jeho mužstvo favorita stejně jako v Miláně zaskočit?

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 35. Hakimí, 89. Hakimí

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (75. Zelený), Stanciu (83. Milan Škoda), Olayinka – Tecl (59. Van Buren).

Hosté: Bürki – Hakimí (90. Zagadou), Akanji, Hummels, Ł. Piszczek – Witsel, Delaney – Sancho (74. T. Hazard), Brandt (90+2. M. Götze), Guerreiro – Reus (C).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Zelený, Van Buren, Škoda, Frydrych

Hosté: Hitz, Dahoud, Zagadou, Götze, Hazard, Weigl, Bruun Larsen

Karty

Domácí: Ševčík, Hovorka

Hosté: Ł. Piszczek

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra (vš. Nizozemsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Trpišovského trápí nejistota okolo stoperů. Dortmund? Splněný sen i noční můra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud