Ladislav Vízek
6. října 2021 • 05:00

Dominance Slavie je pryč. Trpišovský tahá jména z klobouku

Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ LADISLAVA VÍZKA | Na začátek bych měl dvě gratulace. Jednu Spartě za první vyhrané derby od března 2016. Druhou gratulaci mám pro Slavii za unikátní sérii 54 ligových zápasů bez porážky. Chci být na světě ještě dlouho, ale mám pocit, že takhle dlouhou šňůru už nikdy nezažiju. Stejně jako to, aby jeden tým neprohrál derby přes pět let. Tohle musí zpětně ocenit úplně každej.



Upřímně, nedělní derby neoplývalo velkou fotbalovou úrovní, hlavní roli měly emoce a podrážděnost. Částečně v tom měl prsty rozhodčí Berka, kterému utekl začátek a pak rozdával karty jako v mariáši. Kdyby hned zkraje sekl žlutou sparťanovi Pavelkovi, možná by derby bylo klidnější. Místo toho se sudímu hráči splašili a pak v tom automaticky plaval taky. Ovšem pozor, rozhodující okamžiky zvládnul.

Derby znovu reflektovalo odlišné trenérské pojetí sparťana Vrby a slávisty Trpišovského. Vrba se snaží stabilizovat sestavu a mít pevně danou minimálně její osu, zato u Trpišovského tenhle pocit nikdo nemá. Ve Slavii odvedl spoustu skvělé práce, ale teď připomíná kouzelníka, který tahá jména z klobouku. Je jedno, jestli se někomu daří, nebo ne, místo nemá jisté nikdo. Ve finále to dopadá tak, že třeba Stanciu je rád, že hraje pohár ve Velvarech. Proč

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
23
Články odjinud


Články odjinud