Lukáš Tomek
18. dubna 2012 • 19:15

Jágrova lekce. Novinář z Pittsburghu se omluvil za žoldáka

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to častá věc, ale občas se stane. Vlivný novinář a komentátor se omlouvá za svůj názor a veřejně přiznává, že se mýlil. A ještě zajímavější to je, pokud dosadíte osoby, kterých se poslední případ týká. Na jedné straně respektovaný sloupkař listu Pittsburgh Tribune-Review Dejan Kovacevic, na té druhé útočník Philadelphie Flyers Jaromír Jágr.



Kovacevic totiž právě nyní, uprostřed vyhecované bitvy o Pensylvánii, uveřejnil svůj komentář „Jaromír Jágr měl pravdu“. Přiznává, že takový titulek se mu nepsal zrovna lehce, ale napsat ho musel.

O co v celém příběhu jde? Právě Kovacevic stál v létě v čele katů, kteří odsoudili Jágra k doživotnímu prokletí na území Pittsburghu za to, že si vybral při návratu do NHL dres největšího rivala. Kovacevic dokonce nazval Jágra chamtivým žoldákem, který vyměnil vztah ke klubu, v němž odehrál největší část své kariéry, za peníze.

„Dostal od Flyers o milion víc a to ho přesvědčilo. Hráče, který si v NHL za kariéru vydělal přes 100 milionů dolarů. Je to ubohé, hodné hamižného žoldáka,“ napsal doslova v létě.

Jenomže nyní se omlouvá. Po třetím zápase Philadelphie s Pittsburghem prý naplno pochopil, že Jágr se opravdu nehnal za penězi, ale dal přednost týmu, v němž se bude cítit lépe.

Dal přednost spolupráci s talentovaným a otevřeným Girouxem před rozmazleným Crosbym. Dal přednost týmu, který umí a chce využít jeho nesporné umění a zkušenosti, ale na druhou stranu i chápe, že Jágrovi je čtyřicet.

Mediální trénink

Co mě ale na celém tom příběhu upoutalo nejvíc? Chvíle, kdy Kovacevic popisuje, jak se šel Jágrovi po tréninku omluvit. „Víš, co jsem o tobě v létě napsal? Že seš žoldák,“ říkal novinář českému útočníkovi.

Ten se prý začal usmívat a hned se zájmem reagoval: „A co si o tom myslíš teď? Já jsem si opravdu Flyers nikdy nevybral kvůli penězům. To bych zůstal v Rusku, kdybych to tak cítil. Chtěl jsem se vrátit do NHL a mít šanci ještě jednou vyhrát Stanley Cup.“

A právě tahle sympatická a smířlivá reakce z Jágra udělala totálního vítěze soukromé „války“ s jedním vlivným hokejovým expertem.

Dovolím si přitom tvrdit, že většina nejen českých sportovců by se na Jágrově místě zachovala úplně jinak a komentátora poslala do háje. Měla by na to určitě právo, asi by i chvilku cítila zadostiučinění. Jen by se tím nejspíš připravila o kritikovo veřejné pokání. Protože každý expert je také dost ješita, to je třeba otevřeně přiznat.

Jágra se prostě mladým sportovním hvězdám vyplatí sledovat nejen při kličkách na ledě. Tohle totiž byla slušná lekce z mediálního tréninku!

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud