Lukáš Tomek
Premium
22. února 2022 • 11:03

Vzpomínka na Jágra: Jak v Naganu po zlatu mluvil o konci v reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zážitky s Jaromírem Jágrem u příležitosti jeho nedávných padesátin vzpomínají redaktoři deníku Sport. V článku pro iSport Premium si přečtěte, jak současný šéfredaktor Lukáš Tomek v roli reportéra v mixzóně po naganském triumfu vnímal nečekané prohlášení tehdejší šestadvacetileté hvězdy NHL i národního týmu. 



Bylo pár minut po nejslavnějším sportovním triumfu v české historii. Juan Antonio Samaranche, šéf Mezinárodního olympijského výboru, rozdal unaveným hrdinům medaile. Halou Big Hat ještě zněla písnička o české zemi, ale já už běžel do mixzóny, kde se po utkání setkávají hráči s novináři.

O chvilku později tady rozjařený Ivan Hlinka s rozepnutou modrou košilí objímal největšího hrdinu turnaje brankáře Dominika Haška . „Hašánku, tys nám to vyhrál. Chlapi, takový gólman se rodí jednou za sto let,“ říkal se zdviženou rukou. V té držel láhev vodky, kterou si za všeobecného veselí kapal na nejen na košili, ale i na pupek.

Sport Magazín k Jágrovým padesátinám objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Útočník Martin Ručinský zadržoval o kousek dál marně slzy, nečekaný střelec vítězného gólu Petr Svoboda ze sebe češtinou se silným akcentem sypal trochu krkolomnou řeč. A i jinak „přísný“ lídr týmu Robert Reichel nechal průchod emocím.

Byl to obrázek dokonalého štěstí. Jeden hráč do něj ale v té chvíli tak úplně nepasoval - Jaromír Jágr. Do mixzóny dorazil

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud