Martin Hašek
26. června 2014 • 14:00

Televizní gól! Šebrlemu se otevírají dveře do nového světa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to gól! Přesně takhle hodnotí modelka Gabriela Kratochvílová rozhodnutí televize Prima dát ji ve své hlavní zpravodajské relaci dohromady s bývalým atletickým šampionem Romanem Šebrlem. A podobné pocity může mít i její nový parťák. Televizní angažmá mu dává velkou šanci.



Šebrle má v sobě jisté charisma, díky kterému už v dobách své atletické slávy přerostl hranice běžné sportovní hvězdy a stal se celospolečenskou celebritou. Chlapi obdivovali jeho výkony, ženy kromě toho taky jeho svaly, úsměv a příkladnou pověst vzorného tatínka.

Jedno bez druhého by nefungovalo. Kombinace obojího ale z Šebrleho dělala potenciálního kandidáta ke vstupu do mediálního světa. A Prima si jeho talentu všimla. Proto teď Šebrle kromě svého golfového drilu piluje výslovnost, navléká se do elegantních obleků a trénuje nenucenou konverzaci se svou moderátorskou partnerkou.

Je to angažmá, které může v krátkém čase potvrdit Šebrleho příslušnost ke společenským celebritám. Tedy v dobrém slova smyslu, protože v tomhle angažmá nepůjde o jednoduše nabytou slávu. Legendárního sportovce čekají pod přísným dohledem neodbytného červeného světýlka možná pěkně horké chvilky.

Byl to ostatně jiný olympijský vítěz, bývalý akrobatický lyžař Aleš Valenta , který kdysi nabídku na moderování hlavních zpráv na Primě odmítl. A později se nenechal zlákat ani možností uvádět Branky, body, vteřiny. Vysvětlení? „Zpravodajství je vrchol žurnalistiky. A já novinář nejsem.“

A to už měl Valenta, na rozdíl od Šebrleho, za sebou spoustu moderátorských zkušeností.

Také pro Šebrleho bude vstup do nové kariéry nepochybně těžkou zkouškou. Ale není se moc co divit, že pokušení neodolal. Zvlášť poté, co posledních přibližně patnáct let prožil v adrenalinovém opojení úspěšné sportovní dráhy, kterou opouštěl nikoli z důvodu únavy nebo ztráty motivace, ale pouze kvůli narůstajícímu počtu zranění.

Teď přišla další výzva. Šebrle říká, že dostal nabídku, na kterou nešlo říct ne. Samozřejmě to mohl udělat, ale vlastně ani neměl moc důvodů. Moderování zpráv je řemeslo, které se bude muset dlouho učit. Kdo ale někdy stál na startu závěrečné patnáctistovky desetiboje, moc dobře ví, že strach z toho opravdu mít nemusí. Ztratit může málo. Získat naopak může další přízeň lidu a zlatou kartu ke vstupu do další dimenze své životní dráhy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud