Martin Hašek
16. prosince 2017 • 15:20

Ledecká, vládkyně prken: soupeřky si vychutnává jako čokoládu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to naprostá senzace, když Ester Ledecká před dvěma týdny v Lake Louise na lyžích vyhrála sjezdařský trénink a v závodě se pak vešla do první desítky. Svět si toho všiml asi ještě víc než jejích dvou čerstvých triumfů na úvod snowboardingové sezony. Pro Ledeckou a její tým je hodně důležité, že i z jejích prken stále létají jiskry.



Pod sjezdovkou Faloria v Cortině d´Ampezzo člověk snadno podlehne poklidné náladě. V cílovém areálu, který v podstatě tvoří místní ristorante, a kde se mísí závodníci, trenéři, novináři s pár kolemjdoucími, bylo v pátek odpoledne jasné jedno: Když se zvedne mlha a závod se dojede, Ester Ledecká zase vyhraje.

Po dvou úvodních paralelních obřích slalomech olympijské zimy sčítá Ledecká dvě vítězné kvalifikace, osm závodních jízd bez ztráty a dva triumfy v cíli. Jen kdyby někdo pochyboval, že jí lyžařská show bere příliš energie. Její soupeřky mají jasno. Ledecká je osm týdnů před olympiádou ve světě alpského snowboardingu jasným číslem jedna.

Vypadá to tak zcela samozřejmě. Ledecká si přijede po pouhých třech dnech tréninku na prkně a světovou konkurenci si vychutná jako svou milovanou čokoládu. Samozřejmě to nepřišlo jen tak samo.

Lyžařský mentor Ondřej Bank v Ledecké vidí desetkrát větší profesionálku, než byl sám. Její nový snowboardový kouč Justin Reiter obdivuje její schopnost neúnavně pracovat, přidávat si v tréninku a přitom mít stále úsměv na tváři.

Bublina drilu a koncentrace Ledecké stále pomáhá. Stále si to všechno užívá, tak jako dřív. Jen to teď dává trochu víc najevo. Má už svá vítězná gesta, občas ukáže své emoce. Její dřív ledová tvář se stále víc směje. A jsou to její soupeřky, které tenhle úsměv mrazí.

Chce to jen stále pečlivě vážit, na co vynaložit síly. Po parádní jízdě v úvodu sezonu už na Ledeckou útočí únava. Před týdnem si kvůli lyžařskému víkendu ve Svatém Mořici naložila asi víc, než by musela. Trochu odpočinku by jí asi neuškodilo. Zatím ale všechno zvládá a jede dál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud