15. prosince 2017 • 15:46

Druhý triumf ve dvou dnech! Ledecká opět kralovala v obřím slalomu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Ester Ledecká nenašla přemožitelku ani v druhém obřím slalomu v sezoně Světového poháru. Den po triumfu v Carezze byla nejlepší i v dalším italském středisku Cortině d'Ampezzo. Ve finálové jízdě porazila o 89 setin sekundy Němku Selinu Jörgovou.



Česká olympijská naděje byla stejně jako ve čtvrtek nejrychlejší už v kvalifikaci a opět si pro vyřazovací část vybrala modrou trať. V prvních dvou kolech si poradila se švýcarskými soupeřkami - v osmifinále porazila Stefanii Müllerovou o 65 setin a ve čtvrtfinále Ladinu Jennyovou o 74 setin. O postup do finále svedla v husté mlze vyrovnaný souboj s Rakušankou Sabine Schöffmannovou a o čtyři setiny ho vyhrála.

Pořadatelé poté program kvůli špatné viditelnosti přerušili, ale ani to dvaadvacetiletou Češku nesvedlo z vítězné cesty. Suverénně si dojela pro jedenáctý triumf v kariéře a v čele pořadí SP má téměř dvojnásobný bodový zisk oproti druhé Jörgové (2000:1060). Její čtvrteční finálová soupeřka Ramona Hofmeisterová z Německa tentokrát vypadla už v osmifinále a je celkově třetí (1040).

Rakouský duel o bronz v Cortině ovládla Claudia Rieglerová, její krajan Alexander Payer si po finálovém vítězství nad domácím Rolandem Fischnallerem připsal první triumf v životě. Viktor Brůžek nepostoupil ze 60. místa v kvalifikaci.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní obří slalom:

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová (Něm.), 3. C. Rieglerová (Rak.).

Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Ledecká 2000, 2. Jörgová 1060, 3. Hofmeisterová (Něm.) 1040.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud