Michal Koštuřík
14. dubna 2017 • 22:01

O Dukle už žádné závěry. Ten tým pár gólů nesloží

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po předchozích dvou porážkách 0:3 a 1:3 (prvních v baráži) jsem začal hokejovou Jihlavu v duchu odepisovat. Měl jsem za to, že borcům z Vysočiny došlo. Říkal jsem si, že už to dál fyzicky nepůjde, že je dva extraligisté anebo vítěz WSM ligy z Českých Budějovic ve finiši neuvěřitelně vyrovnané soutěže přetlačí.



Včera večer jsem si dal po druhé třetině reálnou facku. Pardubice, které pořád považuju z celého kvarteta za favorita, semknutá Dukla gólově válcovala. Ve třetí třetině však za čtyři minuty o tříbrankový náskok přišla a zase jsem měl pocit, že už se nezvedne.

Navíc když se jí zranil lídr Tomáš Čachotský, suverénně nejlepší hráč baráže. Psychika byla narušena, sebevědomí dole. Ovšem jít s Vlkovými rafany do prodloužení a nájezdů, to je pro Zemana a spol. záruka dvou bodů.

Je až neuvěřitelné, jak si prvoligový tým v rozhodujících fázích věří. Místo aby se hráčům, kteří z valné většiny v extralize dosud neprorazili, rozklepaly ruce a kolena, vyšvihnou pod tlakem skvostné momenty. Vždyť Jihlava vyhrála jen jeden ze šesti vítězných zápasů za tři body!

Všechny ostatní posbírala za triumf v prodloužení a na nájezdy. V tomto směru se jí žádný ze soků absolutně nevyrovná. Pět bodů navrch, to může být klíč k extralize.

Když máte nájezdníky typu Zemana, Čachotského a Semana, můžete být v klidu. I když…O Jihlavě už radši v předstihu žádné závěry.

Jihlava - Pardubice: Domácí se radují! Vítězný gól vstřelil Filip Seman, 4:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Jihlava - Pardubice: Petr Sýkora snížil na rozdíl jednoho gólu, 3:2
Video se připravuje ...
Jihlava - Pardubice: Je vyrovnáno, Trončinský se trefil po vhazování, 3:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud