Michal Koštuřík
1. listopadu 2018 • 09:51

Trenér Svědík přijde zachraňovat poslední Slovácko. Ale kdy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko má vybráno. Aktuálně poslední tým FORTUNA:LIGY má jasno v tom, kdo mu má zachránit nejvyšší soutěž. Vedení ukázalo do Jihlavy na Martina Svědíka. Dobrá volba, na tuzemském trhu nyní lepší jméno pro menší klub není. Jenže ani Svědík, libující si v náročných trénincích a presu na hráče, není volný. Na Vysočině má kontrakt, jehož vypovězení se klub logicky brání. Neslyší zatím ani na finanční kompenzaci.



Vždyť kouč vytáhl tým na první místo FNL, navzdory obrovskému oslabení kádru s ním drží pětizápasovou sérii výher. Tak proč do toho na sílu sahat, že?

Pro Slovácko to však je problém. Chce mít Svědíka u mužstva co nejdříve, mladý expert Petr Vlachovský je jen provizorium. Klub potřebuje dostat nový impulz, jasnou koncepci áčka – a okamžité výsledky. Ty v první řadě.

Momentálně je to tak, že Jihlava uvolní svého trenéra nejdřív po skončení podzimní části FNL. Čili 24. listopadu. A klidně se může stát tohle: Svědík dopoledne od 10.15 povede Vysočinu v televizní bitvě proti Pardubicím, po utkání se bleskově přesune do Ostravy a tam už bude šéfovat střídačce Slovácka v souboji s Baníkem. Pokud nedojde k dohodě dříve, je tohle dokonce velmi pravděpodobný scénář.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Pardubic tak skočí do podobné situace jako před rokem. Tehdy převzal v zimě Jihlavu, která visela na ocasu tabulky s deseti body na kontě. Na jaře s ní udělal dvacet bodů, porazil Slavii i Plzeň. Se záchranou to nevyšlo o bod díky závěrečné domácí porážce s Karvinou.

Ve Slovácku musí doufat, že tentokrát Svědík svou těžkou misi dotáhne do úspěšného konce.

SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:1. Gól z penalty i tlak, hosté měli šance
Video se připravuje ...

Zklamaní fotbalisté Slovácka po prohře s Viktorií Plzeň
Zklamaní fotbalisté Slovácka po prohře s Viktorií Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud