Michal Koštuřík
17. listopadu 2019 • 20:33

Fiala na Kometě začal i skončil v minusu. Respekt hvězd nezískal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě se všichni divili. Petr Fiala jako hlavní trenér slavné Komety? Pochybností kolem tohoto jména lítalo plno, nedůvěry ještě víc. Kolovaly narážky typu: „Proč se politik z ODS cpe do hokeje? To je ten zpěvák z Mňágy a Žďorp ne?“



Přisadili si i zkušení hráči. Z toho, že si rázný a mezi fanoušky populární šéf Libor Zábranský dosadil místo sebe na brněnskou střídačku „nějakého“ kouče od olomoucké mládeže, nebyli odvázaní. Tomu kroku vesměs nerozuměli. Poptávali se, co za tím je. A napjatě čekali, co bude.

Svou misi tak odstartoval Fiala v těžkém minusu, který za devatenáct utkání nestihl přetočit do kladných hodnot. Za výkony týmu se naopak řadily vykřičníky, kupily se nesmyslné porážky po extrémních několikaminutových výpadcích. Tým selhával v momentech, které ho měly naopak posilovat. Divné ne? 

Fiala se nepochybně snažil s tím hnout, změnit klima, posunout hru. Svou práci snídal i večeřel. Na veřejnosti působil jako profík, který má odvahu pracovat s hvězdami a přesvědčovat je o své vizi. Tím také možná narazil. Přirozený respekt u borců s velkými kariérami neměl. Člověka chvílemi napadalo, že jdou v zápasech natruc proti němu. Nedodržováním systému, lehkovážností, zbytečnými fauly.

Bylo evidentní, že kouč s vizáží profesora našlapuje po minovém poli. Stále častěji se vracely letní úvahy o tom, že Zábranský angažoval Fialu proto, aby se v listopadu slavně vrátil na lavičku jako zachránce sezony. To, co bylo bráno jako lehká nadsázka, se stává realitou dneška.

Zábranský je v opačné roli. Skoro nemá co ztratit. Žádný start z minusu. Bude mít okamžitou podporu a důvěru hráčů i fanoušků. Kometa pod ním bude šlapat líp, tím jsem si jistý.

Ovšem koncepční řešení to není ani náhodou. Boss Zábranský bude za sebe zase brzy hledat náhradu. Zkušenost s Fialou mu jistě otevřela oči.

Petr Fiala skončil na střídačce Komety Brno
Petr Fiala skončil na střídačce Komety Brno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud