Michal Koštuřík
4. prosince 2022 • 20:30

Děti, Ježíšek Libor je tady! Pešout se odepsal sám, šéf teď musí zůstat

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děti obyčejně věří na Ježíška tak do osmi, devíti let. Pak pochopí, že kouzelný hodný pán neexistuje a dárky kupují rodiče. Chvíli jsou zklamaní, ale zvyknou si. Tomu, že se Libor Zábranský ještě před koncem každého roku nepostaví na střídačku, nevěří ani ty nejmenší děti z mateřské školy Kometka.



Už je tam. Zase.

V létě se boss brněnského hokeje zapřísahal, že tuhle sezonu opravdu ze své kanceláře nesestoupí. Mluvil o vyčerpání, stresu, hromadě jiné práce. Najal si Martina Pešouta z Karlových Varů a doufal, že bude stačit, když bude tým řídit svrchu a na interních poradách. Stavba kádru stejně šla jako vždy za ním. V tomto směru se nic nezměnilo. Posily vybral, odsouhlasil, dohodl podmínky. Jeho majetek, jeho zodpovědnost.

Šestapadesátiletý Pešout dostal od šéfa hráčský materiál, se kterým měl pracovat a herní systém, v základních bodech okopírovaný od české reprezentace pod Finem Karim Jalonenem.

V říjnu to fungovalo, Kometa vítězila. Vše v pořádku? Zdánlivě. Většinově šlo o těsné, vydřené triumfy, pod kterými byli zásadně podepsány vynikající přesilové hry a skvělí brankáři Furch s Čiliakem. Mělo to být varování. Ale řešte něco, když kupíte body ve velkém a stoupáte tabulkou skoro až na vrchol…

Jenže od listopadu se začaly kupit porážky, občas to byly vyloženě debakly. 1:5 v Litvínově, 0:5 s Libercem. Odešly přesilovky, střelba obecně. Chyb vzadu přibývalo, gólmani už nebyli neprůstřelní.  

A Mr. Kometa se už na to nemohl dívat. Vycítil, že přišel jeho čas.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud