Michal Koštuřík
4. května 2023 • 14:20

Brno na cestě k sestupu? Duo Ř+Š jako jediný klíč ke spáse. Dál nikdo nevidí

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KOŠTUŘÍKA | Ostrava venku, Pardubice doma, Jablonec venku. K tomu pět bodů náskok na poslední Zlín. Ono se taky lehce může stát, že fotbalová Zbrojovka padne po třech kolech skupiny o záchranu na úplné dno tabulky. Ani nástup trenéra Martina Haška nebyl zázračným lékem. Výhra, remíza, dvě prohry, to je jeho dosavadní bilance. Nic moc, na druhou stranu těžko mohl někdo čekat víc. 



Personálně i herně je Brno v takovém stavu, že bude rádo, pokud se udrží na barážové příčce. A teď si představte, že půjde v emočně náročném dvojzápase o přežití mezi elitou na nadržené regionální rivaly Líšeň či Vyškov, případně rozjetou pražskou Duklu či ambiciózní Karvinou. Byť má Hašek k dispozici rozdílové borce Řezníčka, Musu Alliho a Ševčíka, musí se klepat o to, aby klub nezažil po roce další ostudný sešup. To už by bylo na fanoušky asi fakt moc. 

Zbrojovka jde do rozhodující fáze sezony rozbitá, nejistá. Musí být pokorná a nelhat si do kapsy. Když záložník Michal Ševčík po porážce na Slovácku 0:1 prohlásil, že jeho tým na soupeře měl a určitě mohl bodovat, nebyla to pravda. Svědíkův soubor byl kvalitativně jinde, v prvním poločase mohl nasázet tři, čtyři góly. Že byl druhý vyrovnaný, tím se nováček nesmí uspokojit. Nevypracoval si jedinou větší šanci, nevystřelil na bránu, na rohy prohrál 2:6. A nespokojený kotel příznivců skandoval: Bojujte za Brno! „Ten pokřik podle mě neznamená, že tomu nedáváme všechno,“ bránil Ševčík sebe i spoluhráče. 

Haškovo mužstvo nicméně nemůže mít nos nahoře. Není k tomu jediný důvod. Moc zbraní aktuálně ve svém arzenálu nemá. Pokud protivník ustráží nejlepšího ligového kanonýra Jakuba Řezníčka, další náboje nejsou k dispozici. Maličký Wale Musa Alli je sice individuálně zdatný, líbivý na pohled, ovšem nedostatečně produktivní. A talent Ševčík nenavazuje na jaře na podzimní úžasnou produktivitu, i když na balonu je pořád silný.  

Zbrojovce ukrutně chybí gólové zálohy. Kromě Řezníčka a Ševčíka se netrefuje prakticky nikdo. Záložníci Texl, Falta, Blecha či Hladík jsou na nule, stejně jako stopeři Tijani, Endl, Hlavica a krajní beci Hrabina, Granečný, Divíšek. Souček přidal jeden zásah, stejně tak Fousek, Pachlopník. Z celkových čtyřiceti branek zařídili Řezníček a Ševčík plných osmadvacet a v dalších měli prsty v podobě asistencí. 

Takže pro finiš ročníku platí: Bez nadstandardu těchto dvou (plus zákroků gólmana Berkovce) se Brno výš nehne a propadne se klidně ještě níž. Pokud ne v této, tak v následující sezoně. To by si v klubu měli uvědomit a podle toho v létě kádr konečně posílit. Ne rozšířit o hráče, kteří jsou zadarmo. 

Tahle cesta k ničemu dobrému nevede.  

FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Ostrava 35 11 9 15 53:50 42
12. Teplice 35 11 9 15 45:67 42
13. Jablonec 35 10 10 15 49:63 40
14. Pardubice 35 11 4 20 38:63 37
15. Zlín 35 7 13 15 43:60 34
16. Brno 35 8 9 18 41:64 33

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud