Michal Koštuřík
15. ledna 2024 • 10:47

„Génius“ Holík musí zabrat, hokej pádí jinam. V Kometě ztratil důvěru

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG MICHALA KOŠTUŘÍKA | Představte si, že hokejová Sparta pošle Michala Řepíka dohrát sezonu do Kolína. Martin Růžička půjde z Třince do Frýdku-Místku či Milan Gulaš z Českých Budějovic do Sokolova. Jako podobný „nesmysl“ se jeví angažmá Petra Holíka v prvoligovém Zlíně. To je jeden pohled. Vidíte jméno hráče, klubu a nějak vám to celé nejde dohromady.



Jenže subtilní technik potřeboval změnit vzduch. V Kometě, kde na něm stála v posledních třech sezonách ofenziva, byl pro něj v nynějším ročníku těžký. Ovšem není na místě házet něco na trenéry Patrika Martince a později Jaroslava Modrého. Dlouho měl jejich podporu, stejně jako u bosse Libora Zábranského. Stavěli ho, věřili mu a doufali… 

Každý „insider“ v Brně vám řekne, že předpokládaný první centr dorazil v létě do přípravy fyzicky zanedbaný. Neměl prostě sílu na to, aby dokázal hrát ve vysoké intenzitě a obhájil si své výsostné místo v sestavě. Za odměnu ho dostal v úvodu, ale když důvěru nevrátil výkony, ztratil ho. Zbyla na něj čtvrtá lajna, přesilovka, kde byl pro mužstvo nejvíc platný, jen zřídkakdy jako záskok.

Navíc ho zabrzdily zdravotní problémy. Nejdřív nemoc, pak otřes mozku a posunutá krční páteř po drsném ataku Bohumila Janka z hradeckého Mountfieldu. Vypadl z tempa, zase se musel za pochodu dotrénovávat a mezitím se chytli jiní. Zabrali mu prostor, který dlouho považoval za svůj. 

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud