Michal Kvasnica
14. července 2018 • 18:30

Kane? Nejlepší střelec, ale špatný lídr. Ostatní ho strčili do kapsy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři góly z penalt, dva z dorážek a jeden po šťastné teči. Anglický kapitán Harry Kane se sice s nejvyšší pravděpodobností stane nejlepším střelcem šampionátu, přesto mě nenadchnul. Nebojím se dokonce říct, že jeho výkony pro mě byly zklamáním.



Ano, Kane šestkrát rozvlnil síť soupeřů. Zejména ve skupině mu tam padlo takřka vše. Ve vápně byl zabijákem, který přitahoval míč jako magnet a prvním dotykem jej s lehkostí sobě vlastní uklízel do brány. Stejně nekompromisní byl i při zahrávání pokutových kopů. A že to není zrovna snadná disciplína, jak se na turnaji několikrát ukázalo...

Ale co herní přínos? Dle mě naprosto minimální. A to mám snajpra Tottenhamu od chvíle, kdy mi v Olomouci během mistrovství Evropy jednadvacítek před třemi roky kývnul na fotku, tuze rád. Albion v něm neměl správného lídra, který by svými výkony strhl ostatní. Ve vyřazovací části se po hřišti jen toulal, často mu v klíčových situacích scházel krok.

A co mě mrzí možná úplně nejvíc, na kapitánovi hrdé země nebyly pořádně vidět žádné emoce. Nedaří se? Nevadí, ale aspoň zařvu, zaskluzuju, nakazím svým zápalem ostatní. Vždyť to je přesně to, čím anglická Premier League vyniká nad ostatními top evropskými soutěžemi, ne?

Kane rozhodně nepřipomínal hvězdu, o kterou se již několik let perou ty největší velkokluby.

Když se přitom podíváme do útoku (ať výběr zmenšíme) jiných týmů, najdeme v nich ty správné vůdce. Ať už jde o Belgičany Hazarda s Lukakem, Francouze Griezmanna či Chorvata Mandžukiče.

Ti všichni Kanea strčili do kapsy rozdílovými věcmi v těch nejdůležitějších okamžicích.

„The Hurricane“, jak je 24letý kanonýr na Ostrovech přezdíván, má ještě na čem pracovat. Vše totiž není jen o nastřílených brankách.

Srovnání finalistů: Jaké jsou jejich slabiny? Kdo má v týmu větší hvězdy?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud