Michal Kvasnica
23. července 2018 • 23:00

Nervózní začátek, konec s přehledem. Baník naznačil vyspělost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na rovinu – nebyla to v pondělí ze strany Ostravských žádná krasojízda. Kouč Bohumil Páník to nazval kostrbatým začátkem, mně v prvním poločase napadlo dokonce slovo holomajzna. Vzadu skulinky, v ofenzivě spoléhání na nazdařbůh nakopnuté balony a do toho velmi špatně zahrávané standardky...



Než se Baník probudil a vzpamatoval, mohl prohrávat minimálně o dva góly. Stačilo, aby v úvodu Doležal prostřelil výborného brankáře Laštůvku nebo Považanec na malém vápně trefil střílený centr. Jen včas nastavit nohu a míč by se třepetal v domácí síti.

Jenže na rozdíl od předchozího ročníku, nebo lépe řečeno několika minulých sezon, kdy Baník lacině inkasoval úplně ze všeho, tentokrát jablonecké šance přečkal.

A co víc, fantom Baroš potom sám udeřil.

Jestli to bylo jen dílem štěstí nebo zase o něco větší herní vyspělosti, ukáže až čas. Pravdou však je, že ve finále se jeho pondělní výkon bude hodnotit jako velmi účelný.

Nutno brát s velkou nadsázkou, ale ani hra Francie na mistrovství světa kdekomu nechutnala, a přece slavila úspěch.

Co však ve Vítkovicích bilo do očí ze všeho nejvíc, byl zejména způsob, jakým Baroš a spol. zápas dohrávali. Severočechy, které na podzim čeká základní skupina Evropské ligy, v posledních minutách nepustil nikoli do vážnější příležitosti, ale do ŽÁDNÉ šance.

Ačkoli trenér Petr Rada do hry postupně poslal všechna ofenzivní esa, která má k dispozici – Ikauniekse, Chramostu i Acostu – děj se odehrával u šestnáctky Jablonce.

Aut, roh, žádný spěch. Fleišman, Fillo a další zkušení borci zvládli z taktického hlediska finiš na výtečnou. „Hráli opravdu hodně chytře, čas už jsme na zvrat neměli,“ uznal sám Rada.

Další plus? Pomohl i novic Jánoš, který stihl jen předzápasové protažení, ale působil jako starý mazák.

A v tom vidím největší progres v ostravské hře, právě tak se totiž sbírají důležité body. Podobně jako v nedělním šlágru Olomouce se Slavií, i o den později rozhodla především efektivita.

Pokud se však chce Baník natrvalo řadit mezi ligové štiky, musí to vzápětí jakýmkoli bodovým ziskem potvrdit na Slovácku. Loni tam vyfasoval bůra...

CELÝ SESTŘIH: Baník - Jablonec 1:0. Ostrava v euforii, ke gólu pomohl Baroš
Video se připravuje ...

Baník - Jablonec: A zase Baroš s Hovorkou. Útočník Baníku málem vzal stopera pod krkem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Baník - Jablonec: Holzer přišel na hřiště, část ostravských fanoušků ho vypískala
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Baník - Jablonec: Ostrava jde do vedení 1:0. Holeš si vstřelil vlastní gól
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud