Michal Kvasnica
4. dubna 2020 • 18:25

Anulace ligy: pro Slavii rána na solar, ve Zlíně hurá. Jak by kluby reagovaly?

Vstoupit do diskuse
1
  • Některé kluby by anulování ligy zřejmě přivítali, pro jiné by bylo zklamánímNěkteré kluby by anulování ligy zřejmě přivítali, pro jiné by bylo zklamánímFOTO: koláž iSport.cz

    Pořád se najdou lidé, kteří si to zatím příliš nepřipouštějí, ale varianta, že se tato sezona FORTUNA:LIGY už nedohraje a výsledky budou kompletně anulovány, opravdu hrozí. Žádných třicet kol, žádná nadstavba, prostě nic. Ve složité době je sice lepší vidět sklenici poloplnou než poloprázdnou, ale zavírat oči před černým scénářem nejde. Proto se pojďme optikou prvoligových klubů (s lehkou nadsázkou) podívat na to, jak by se asi na anulaci ročníku 2019/20 tvářili funkcionáři a hráči na jednotlivých stadionech.

  • 1.Slavia (58 bodů)

    Takovou ránu na solar by Jaroslav Tvrdík i za normální situace hodně dlouho rozdýchával, teď s rouškou na ústech to půjde ještě hůř. Katastrofa. V Edenu nebude ani double, ani single. Nic. Žádná trofej ani rekord, na který měl zaděláno například brankář Ondřej Kolář. Předělat se navíc bude muset i klubový dokument, protože název Totální sezona 2 nyní fakt nesedí.

    Chudák Mohamed Tijani se takřka neotestován potichu vrátí do Jihlavy, se svým specifickým kolenem si bude hledat nový klub. Slávistům zbude jediná naděje na částečné zahojení nalomené duše – aktivace opce ze strany West Hamu na Tomáše Součka. Dalších 400 milionů by bodlo.

    Nejbizarnější posily Slavie: Danny nebo smolař, co pohřbil LM
    Video se připravuje ...

  • 2. Plzeň (50 bodů)

    Po podzimu by Viktoria konec ročníku možná i brala. Nemastný, neslaný herní projev, k tomu očekávání, jak rychle zabere impulz v podobě kouče Adriana Guľy. Plzeň střežila druhé místo třemi body před Jabloncem a pěti před Spartou. Na Slavii už se kvůli šestnáctibodové propasti radši ani nedívala.

    Ale teď? Ouha, jaká škoda! Hráči se zase začali těšit do práce, šibal Adolf Šádek vycítil šanci na spektakulární stíhačku „sešívaných“. Jenže bohužel. Náplast? Nějaká ta posila zdarma z vybrakované Žiliny. Ale pozor, je třeba vyřešit tradiční rébus: prodloužit Limbu?

    Bizarní posily Plzně: Troublemaker Kace, ale i Poznar nebo Ivanschitz
    Video se připravuje ...

  • 3. Jablonec (40 bodů)

    Úleva. Severočechům na jaře docházel dech, po trapném výkonu v Olomouci vypadli z MOL Cupu a působili mdle. Obrana byla děravá jak z ementálu, opory v čele s reprezentantem Martinem Doležalem ztratily formu. A aby borci ze Slavie, zvyklí na šestimístné výplaty, brali jen 65 papírů? Pche, tohle by nedopadlo dobře.

    Takhle Miroslav Pelta ušetří finance i nervy, a protože lobbing mu jde, dostane svůj klub do předkola Evropské ligy i tak. A záložník Jan Sýkora má alespoň dostatek času doplnit e-shop své módní značky o nové kousky. Kolekce jaro 2020 bude fajnově vymazlená.

    Kluby osekávají hráčům platy. Jak to řeší v Evropě?
    Video se připravuje ...

  • 4. Baník (38 bodů)

    Slušné čtvrté místo ponechme stranou, stejně jako postupné oživení týmu Lubošem Kozlem, jehož práce skončila dřív, než se vůbec mohla pořádně projevit. Ostrava řeší úplně jinou záležitost: odcházení Milana Baroše, kterému Baník spolu s novým trenérem chystal důstojnou tečku přímo na trávníku. Aby se velký kápo a miláček fanoušků loučil s hvězdnou kariérou v karanténě přes video na instagramu své manželky? Tohle by vítězi Ligy mistrů nepřáli snad ani fanoušci Sparty.

    A ještě jedna záležitost budí Slezany ze spaní – stačilo nezpackat poslední domácí duel s Boleslavi (2:3) a byli by bronzoví. Takhle jim případný evropský klíč nepůjde moc do ruky...

    Baník se vrátil na Bazaly. Podívejte na exkluzivní prohlídku areálu s iSport TV!
    Video se připravuje ...

  • 5. Mladá Boleslav (37 bodů)

    Smůla se na Středočechy začala lepit už v lednu na Maltě, kdy se jim během Tipsport Cupu vážně zranil kapitán Marek Matějovský a talentovaný David Pech. Začátek jara nevyšel, nicméně výhra v Ostravě měla svěřence Jozefa Webera nakopnout. Stopka soutěže to však nedovolila.

    Jaroslava Zeleného doporučoval kouč pomalu do reprezentace, ale ani to neklapne. Zase pech. Nicméně je tu prostor pro samostudium útočníků: tady máte Komličenkův sestřih a takhle se chovejte ve vápně!

    Výsměch! Weber odmítl hodnotit zápas na Baníku, poděkoval a odešel
    Video se připravuje ...

  • 6. Slovácko (37 bodů)

    To si takhle dovolíte nepustit Tomáše Zajíce do Mladé Boleslavi a Jana Jurošku do Baníku, přestože o ně v létě po konci smluv přijdete bez náhrady, neboť chcete dosáhnout historického úspěchu… A osud si s vámi takhle pohraje. No nenaštve to?! Náročného trenéra Martina Svědíka jednoznačně.

    Navíc přišel o asistenta Michala Šmardu, což je další rána. Pokud šéfové nenastíní kouči ani v delším časovém horizontu vyšší ambice, nedá se čekat, že by Svědík ve skromných podmínkách dlouho vydržel. Nepomůže ani úplatek v podobě ryzlinku rýnského.

    SESTŘIH: Teplice - Slovácko 0:0. Bezbranková remíza pohledný fotbal nepřinesla
    Video se připravuje ...

  • 7. Liberec (36 bodů)

    Loni končil pod Ještědem přes sympatické šesté místo trenér Zsolt Hornyák, o rok dřív to potkalo i Davida Holoubka. Co myslíte, že bude s Pavlem Hoftychem?

    Ještě že je téměř vždy pozitivně naladěn, jinak by se mu asi při pomyšlení na nekompromisního bosse Ludvíka Karla špatně spalo. Stačí nejistá budoucnost Matěje Hybše s Ondřejem Karafiátem, dvou důležitých obránců.

    NEJ transparenty z českých fotbalových stadionů: Ostré vzkazy i masivní chorea
    Video se připravuje ...

  • 8. České Budějovice (36 bodů)

    Na jedné straně, té mediální pro veřejnost, bude panovat zklamání z toho, že výborně rozjetá sezona skončila bez možnosti zabojovat o poháry, na což hladovci Davida Horejše určitě měli. A teď ta interní kontroverzní realita: vedení klubu se paradoxně uleví, že tahouni Tomáš Sivok s Jaroslavem Drobným v Budějovicích skončí.

    Že to zní divně, protože skvěle hrající nováček prohání mnohem ambicióznější esa? Ano, ale není to poprvé, kdy se klub sám rozežírá zevnitř, protože ega jednotlivců jsou silnější než úspěch firmy. Za chvíli však tamní bafuňáři tvrdě narazí, protože velkou část obecenstva ukrojí hokejový Motor. A Dynamo se opět zařadí do boje o záchranu.

    Drobný v TIKI-TAKA o Dynamu: Někteří lidé v klubu nám hází klacky pod nohy
    Video se připravuje ...

  • 9. Sparta (35 bodů)

    Kámen ze srdce nespadne pouze lidem na Letné, ale i jednomu člověku na Hané. Ano, Václav Jílek, dnes už bývalý trenér Sparty se stále půlmilionovou gáží, totiž nebude podepsán pod trapnou devátou příčkou. Na ostudný ročník se bude chtít co nejdříve zapomenout a pojede se dál. Ovšem již bez Semiha Kayi, Georgese Mandjecka či Guélora Kangy.

    Mimořádná situace slavnému klubu spolu s novou vizí Václava Kotala paradoxně pomůže. Není na co navazovat, je třeba totální restart. Už ne se zahraničními rádoby hvězdami, ale raději s odchovanci typu Jana Fortelného. Ocení to fanoušci i ekonomický úsek. A Dávid Hancko by zase přivítal doladěný přestup z Fiorentiny. Jen tak totiž může pořádně kvést jeho láskyplný vztah s tenistkou Kristýnou Plíškovou.

    Bucha, Jeřábek, Hašek. Kdo další se vyváže z profesionální smlouvy?
    Video se připravuje ...

  • 10. Olomouc (32 bodů)

    Šedivá desátá příčka jako důvod k pozitivní reakci na anulování ročníku? Pozor, zdání klame. Olomouc se na jaře zvedala, v poháru suše spláchla Jablonec a nepříjemná začala být i pro favority v lize. Látalovi svěřenci do sebe nalili kondici, agresivitu, a především důvěru v útočné duo Juliš+Chytil.

    Zejména prvního jmenovaného, jenž konečně zdráv sázel jeden gól za druhým, musí reset sezony – slušně řečeno – štvát. A vlastně i Sigmu, která po dlouhém hledání našla ideálního hroťáka. Nezbývá než lobbovat a Julišovo hostování prodloužit i do podzimu. Tam už totiž bude pravděpodobně chybět zkušené trio Miloš Buchta, Václav Pilař a Martin Nešpor. Adieu.

    Karanténa zastavila fotbal. Hráči mají sporttestery a trénují individuálně
    Video se připravuje ...

  • 11. Bohemians (27 bodů)

    Sice mají klid, protože jim ubyly starosti týkající se skupiny o záchranu, přesto jim v koutku duše musí vrtat hlavou, zda se stoupající fazonou nebylo v dohledné době reálné dotírat i na desítku.

    Ano, bylo. Klokaní sestava si začala sedat: Patrik Le Giang zavřel kasu a vpředu si rozuměla trojice Antonín Vaníček, Jan Vodháněl a Matěj Pulkrab. Počítá se, že z prodejů prvních dvou jmenovaných v Ďolíčku brzy naplní kasu, ale aby si skauti zaplnili bloky poznámkami, muselo by se hrát...

    SESTŘIH: Zlín - Bohemians 2:3. Klokani trestali obrovská okna ve zlínské obraně
    Video se připravuje ...

  • 12. Teplice (24 bodů)

    Přestože si Lukáš Mareček svůj návrat do Čech představoval jinak, oraništi na Stínadlech pauza bez utkání jenom prospěje. Čím delší, tím lepší. Anebo pro jistotu radši položit umělý trávník.

    SESTŘIH: Karviná - Teplice 3:0. Hotovo bylo do poločasu, Severočeši tápou
    Video se připravuje ...

  • 13. Karviná (23 bodů)

    Schizofrenní situace. Karviná anulováním získává jistotu záchrany, ale může to vůbec trenéra Juraje Jarábka těšit? Jeho hráči se dostali do nebývalé formy, MFK se konečně prezentoval tak, že tahy vedení dávají smysl. Pevná defenziva, variabilní útok, tohle lidi bavilo.

    Stejně jako Ondřeje Lingra či Adriela Ba Louu, dva největší klubové klenoty. Pro ně je stopka minusem, říkali si o přestup. Nezbývá než doufat, že si šikula z Pobřeží slonoviny náhodou nezapomněl v současné době individuální přípravy v kabině sporttester, jako tomu bylo v zimě.

    SESTŘIH: Karviná - Příbram 2:0. Další výhra pro rozjeté Slezany po výborném výkonu
    Video se připravuje ...

  • 14. Zlín (22 bodů)

    Sláva nazdar výletu. A třikrát hurá, protože Zlín byl v takovém rozpoložení, že by se trápil i v baráži proti druholigistovi. Jedno pozitivum: hůř už snad být nemůže, tíživá situace třeba donutí Fastav opět přemýšlet normálně a neměnit trenéry a půlku kádru jako ponožky.

    SESTŘIH: Sparta - Zlín 2:2. Další letenská mizérie, v závěru proti deseti srovnal Matejov
    Video se připravuje ...
    Foto 

  • 15. Opava (17 bodů)

    Trenérští předchůdci Jiřího Balcárka se diví tomu, jak SFC v zimě posiloval známými jmény, která nebyla za hubičku. Vzhledem k jarním výsledkům však na rozdíl od Karviné mohou být v Opavě rádi, že je šlus. Navíc přiteče patnáct mega od Sparty za Filipa Součka, to se taky počítá.

    SESTŘIH: Liberec - Opava 4:0. Hosty srazily individuální chyby, dvakrát pálil Kuchta
    Video se připravuje ...

  • 16. Příbram (14 bodů)

    Boss Jaroslav Starka to opět zvládl: duo Pavel Horváth – Jan Rezek dotáhlo Příbram k záchraně. Jedno oslavné pivko si žoviální trenér na počest své první ligové štace může dovolit, ne? Dobře, tak dvě. Samozřejmě plzeňské.

    Horváth a jeho premiérová prvoligová štace. Těším se strašně, hlásí
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud