Michal Kvasnica
23. června 2021 • 14:21

Neznalost pravidel neomlouvá. Na Bořilovo vykartování se mělo reagovat

Vstoupit do diskuse
28
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KVASNICI | Pokud byste před EURO chystali vědomostní kvíz pro fotbalové fanoušky, zřejmě by vám tam nechyběla otázka na počet žlutých karet znamenající nucenou jednozápasovou stopku. Byla by to tzv. otázka zadarmo, nízce obodovaná, protože odpověď (samozřejmě dvě) je všeobecně známá. A přece na té nejvyšší úrovni vidíme, že ani profíci si tuto vědomostní banalitu nejsou schopni pohlídat. Jinak by se nemohlo stát to, co předvedli Češi proti Anglii. Bořilův náhradník to bude mít bez herní praxe v osmifinále zbytečně o dost složitější.



Jedna polovina národa z toho má srandu, tu druhou spíš neznalost elementárních turnajových pravidel děsí. K té se přidávám a nepřestávám kroutit hlavou.

Jak trenér Jaroslav Šilhavý, tak bek Vladimír Coufal přiznali, že nevěděli o léta staré rovnici „dvě karty na EURO = jeden zápas stop“, která pro Jana Bořila znamená osmifinálové volno.

„V kabině teď zkoumáme, zda je opravdu ze hry. Ale spíše to vypadá, že nebude hrát a do boje bude muset někdo jiný,“ řekl trenér.

„Vím, že se o tom bavili kluci v kabině, ale já vůbec nevím, po kolika kartách se stojí,“ dodal obránce.

Byť reprezentace následně výroky zachraňovala tím, že šlo pouze o komunikační nešikovnost, jde o jednoznačné podcenění situace. Stejně jako nedávné Coufalovo obutí proti Chorvatsku...

Na vrchol sezony (pro některé celé kariéry) přece musíte být stoprocentně připraven ve všech ohledech, jedině tak lze předejít problémům.

Kdyby realizační tým o možném disciplinárním trestu věděl, asi by sice Pavla Kadeřábka (či Aleše Matějů) neposlal na Anglii od první minuty, ale po Bořilově žluté (61. minuta) ano. Nebylo na co čekat.

Potenciální náhrada mohla dostat půlhodinu na rozkoukání, v osmifinále by se cítila líp. Komentátory to napadlo hned, kouče nikoli.

Takhle půjde (pravděpodobně) Kadeřábek do klíčového duelu z voleje po měsíční pauze od posledního zápasu v bundeslize, protože na kempu v Itálii ani v Praze s Albánií nedostal taky ani minutu, což platí i pro Matějů, jenž hrál naposledy dokonce na začátku května...

Typické češství a zbytečný risk, ať už pochybili trenéři, hráči, vedoucí mužstva Tomáš Pešír či manažer Libor Sionko.

Detaily dělají vítěze.

 

Vstoupit do diskuse
28
Články odjinud


Články odjinud