Michal Kvasnica
9. dubna 2022 • 20:20

Viktorko, neváhej a vykup Santose z Karviné. V Olomouci byl výborný

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě plzeňské premiéry na olomouckém Andrově stadionu: Tomáš Chorý s Jeanem-Davidem Beauguelem vedle sebe na hrotu od první minuty a Eduardo Santos konečně na své pozici stopera. Jak záměr trenéru Michalu Bílkovi vyšel? S útočníky tak napůl, protože Francouz sice skóroval, ale Chorý velké šance pálil. Brazilec byl však nejlepší na hřišti, tam se kouč trefil na jedničku.



Pokud má Plzeň nějaké prostředky k posílení kádru, což je zrovna u ní otazník, měla by je použít na vykoupení Eduarda Santose z Karviné. Duel proti Sigmě (1:1) to ukázal v plné parádě.

Brazilský obránce sice zaspal při rohovém kopu, kde nechal skórovat na zadní tyči Antonína Růska – byla to však jeho jediná chybka v zápase. Jinak host ze Slezska předvedl nadstandardní rychlost, úspěšnost v soubojích, vysoké sebevědomí a s tím související konstruktivní rozehrávku.

To je balíček, který z něj dělá jednoho z nejzajímavějších stoperů ve FORTUNA:LIZE. Ano, stoperů. Nikoli beků. Sobota opět ukázala, že mu pozice ve středu zadní řady svědčí mnohem víc než kraj defenzivní linie.

„Proti takovému obránci jsem asi ještě nehrál,“ obdivně povídal útočník Růsek.

Pokud si Viktoria Santose nechá v létě utéct, sáhne po něm stoprocentně jiný velkoklub. Není tajemstvím, že ho má dlouhodobě na radaru třeba Baník. A ví se o něm i v zahraničí.

Atraktivní je totiž i věkem: ve 24 letech se ještě stále může zlepšovat. Viktorko, neváhej.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 1:1. Růsek obral lídra, šance pro Slavii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud