Miroslav Horák
19. prosince 2015 • 11:14

Tohle taky nebude nuda. Duda může zvednout mistry, když…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvilo se o tom, stalo se to. Extraligový Litvínov se před časem zahleděl do Radka Dudy, nespokojeného v Karlových Varech. A je to tady, poslední mistři hlásí nástup hokejového prevíta. Nebýt kouče Radima Rulíka, transfer by se nejspíš vůbec neuskutečnil…



Ale právě proto mohou fanoušci Vervy doufat, že tohle spojení bude fungovat a mohou s oprávněnými nadějemi vzhlížet k záchraně sezony, spočívající v průniku do předkola play off. Navíc se zdá, že v posledních kolech se Litvínovu zvedla herní pohoda i nálada. Dudův nákup může být další nábojem. Teď jde o to, aby nebyl slepým. Nemusí být, když…

Když Radek Duda pochopí, že nepřichází do Litvínova převracet dění v kabině. Alespoň v prvních dnech a týdnech by měl trpělivě naslouchat druhým. Je to v jeho zájmu. Přijít a rozrazit dveře s tím, že přichází spasitel, by asi nebyl ideální počin na úvod. Jméno Duda vyvolává po celé soutěži různé emoce, kdo ví, jaké křivdy zůstaly v něčí paměti. Zprvu by se měl držet trochu zpátky.

Ovšem v jistém směru to platí i pro kabinu. Ta se nesmí cítit uražená, že ji vedení novým krokem vyjadřuje nedůvěru. Je to jinak. Času na razantní probrání měli černožlutí více než dost a radikální obrat pořád nepřišel. Tým musí pochopit, že přišla pomoc a směrem k Dudovi by se hodila natažená ruka vstřícnosti. Ukaž, co umíš, a my ti helfneme!

Jestliže Radek Duda přichází s cílem strčit hlavu mezi ramena, zavřít oči, tvrdě makat a neřešit blbosti okolo, pak z toho může pořád vylézt zajímavý litvínovský ročník. Osoba Radima Rulíka je více než solidní zárukou, že nový chemik bude vyčnívat jen v pozitivním směru. Ve finále třeba v takovém, že „své“ Karlovy Vary nepustí do předkola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud