Miroslav Horák
10. února 2016 • 13:55

Nový poradce Hradce? Akce Kýhora může být trefa. Když...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemusíte být uznávaným psychologem, abyste hbitě rozklíčovali, co se muselo odehrávat v mysli Vladimíra Kýhose poté, co mu oznámili nástup nového kolegy. Těžko si to mohl vykládat jinak než jako nedůvěru vedení, dostavil se nejspíš i pocit ohrožení.



Jakmile vám do realizačního týmu přivedou kapacitu Sýkorova renomé, možná vás jako první napadne, zda na květen neobjednat stěhováky. Zda si kouč s mezinárodním kreditem nyní jen nepřipravuje terén pro ročník následující. Na ročník bez Kýhose.

Popisovaný scénář by se v extralize nepřihodil zdaleka poprvé, ale tady tomu tak být vůbec nemusí.

Pravda, Sýkorův příchod po víkendu, kdy Mountfield složil k zemi Liberec se Spartou, nenahrává ideálnímu načasování. Přijít o týden dříve, vypadalo by to logičtěji. Pokud se ovšem na celou akci podíváte z více pohledů, lze dojít i k rozumným odpovědím a reakcím na překvapivý tah.

Předně, Václav Sýkora je slušný a férový člověk. Věřím tomu, že do klubu nepřichází s úmysly namazat kolegovi schody. Byl požádán o pomoc, odvodil si, že je toho schopen a nabídku bere. Jestliže se Vladimír Kýhos postaví k novým pořádkům čelem a neurazí se, může na tom vydělat. Pokud všichni trenéři budou chtít dělat spolu. Doopravdy spolu a s čistým stolem od prvního dne.

Zkušené oči kouče dvojnásobných extraligových mistrů se hodí, ne že ne.

Pod případným úspěchem bude stejně nejtučnějším písmem podepsán Kýhos. A kdo ví, brzy možná i pod novým hradeckým kontraktem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud