Miroslav Horák
2. října 2016 • 21:26

Do Brna po D1? Neštěstí… O to horší cesta, pokud musíte na Kometu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív vás čeká často zoufalé trmácení po D1, peklo po největším parkovišti v zemi. A když tuhle stresovou nabídku máte zdárně za sebou, přichází další. Stadion Komety. Takhle se cítí a budou dál cítit extraligové kluby, které po dálnici do Brna vyrazí za mistrovským utkáním. Na místě je potká další kalvárie, tentokrát hokejová. A hodně z toho má na svědomí letní posila Martin Erat, na zdejší poměry mimořádná.



Jeho koncové období v zámoří provázelo trápení, pětatřicetiletý kmet v posledních třech ročnících NHL nepřelezl hráz deseti gólů a zvolil klasický postup o level níž v KHL. Radost z hokeje nevalná, ani tady to nebylo o ukojeném egu. Jestliže chtěl do svého nitra vrátit euforické stavy z vlastního přičinění u výher, nebylo jiné zbytí, než zvolit extraligu. Tady patří Erat k lídrům soutěže, vedle kumpána Kvapila dávkuje radost sobě i lidem. Večer co večer.

Jako v neděli proti Spartě. Ta přitom v Brně pamatuje hody. Není to tak dávno, co pod vedením Josefa Jandače nadělovala Kometě nedůstojné osmičky. To už je pryč. Jednak Spartu opustil hlavní kouč, k tomu některé opory. Ale hlavně, oproti dřívějším dobám se neskutečným způsobem posílila kabina Komety.

Zatímco v minulých sezonách kádr doplňovali hráči, považovaní za rozdílové hráče, tak letos přišli hokejisté, kteří onen rozdíl skutečně vytvoří.

Martin Erat, Marek Kvapil, Ondřej Němec, Martin Zaťovič , čím dál lepší Marcel Haščák, v záloze ještě Tomáš Vincour . To je na extraligové poměry smrtící koktejl. K tomu si vezměte, že první extraligová čtvrtina slouží hlavně k sehrávání se. Nedovedu si moc představit, co komeťácké komando bude předvádět, až svoje kombinace a ofenzivní víření posune ještě k blíže k dokonalosti.

Erat se tak po hubených letech vrací pod české hokejové reflektory. Pokud Josefa Jandače, už kouče reprezentačního, zastihnou trable s absencí leadershipu, Erat může být řešení. V jednom balíku s Markem Kvapilem. Za zkoušku to stojí.

Kometa Brno - Sparta: Marek Kvapil vstřelil gól na 6:2
Video se připravuje ...

Kvapil v utkání se Spartou zářil
Kvapil v utkání se Spartou zářil

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud