Miroslav Horák
22. září 2019 • 21:11

Kometa se Spartou + dvě derby. V televizi ani souhrn kola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V natřískané DRFG aréně se hrál parádní hokej mezi Kometou a Spartou, vyšponovaná ligová klasika. Vedle toho derby východočeských rivalů Pardubic a Hradci Králové, opět s vynikající návštěvou, tedy důkazem enormního zájmu lidí o hokej. Anebo další derby střet Liberce s Mladou Boleslaví, dvou týmů ze špičky tabulky Tipsport extraligy, okořeněný první návštěvou Martina Ševce pod Ještědem. Ani jedna z těchto extraligových lahůdek se nevešla do televizní nabídky, ČT dokonce v neděli nezařadila ani souhrn 4. kola pod značkou magazínu Buly. Zvláštní, divné…



Jak známo, o přímé přenosy se v hokejové extralize od minulé sezony dělí dva subjekty: Česká televize a nově i O2 TV. Druhá společnost přinesla do éteru čerstvý vzduch, o což ji také šlo – její představitelé po nákupu vysílacích práv do všech stran hlásili, že jdou změnit zavedené pořádky ve stagnujícím prostředí. Že jim jde o nový pohled do prostoru, o němž například legenda Otakar Černý prohlašoval, že ho spravuje nejlepší hokejová televize na světě.

Kdyby tomu tak bylo, představoval bych si, že o nedělní program bude nefalšovaný zájem. Porcování víkendového extraligového programu se má následovně:

Sobota: exkluzivně vysílá O2 TV Sport – výběr z pátečního kola, případně předehrávka nedělního kola (2. volba po ČT)

Neděle: exkluzivně vysílá ČT první volbu nedělního kola.

Skutečnost je taková, že v sobotu a v neděli nedávali nikde nic. Na ČT sport v neděli běžel od 12:00 do 20:00 tenisový Laver Cup, po něm cyklokrosový Světový pohár, mezi závody žen a mužů vtiskli fotbalové Dohráno, od 23:25 byla původně v plánu smíšená cyklistická časovka mužů a žen. Namísto toho se tam nakonec vešla olympijská kvalifikace v baseballu. Hokej jako by nebyl.

A O2 TV Sport? V sobotní „hokejový čas“ v 17:30 byla nasazena repríza úterní Ligy mistrů mezi Interem Milán a Slavií, od 19:30 pak došlo na „živák“ z hokeje, ovšem šlo o duel švýcarské ligy, Zug doma vítal Lugano. Tady je na místě zmínit, že O2 TV namísto sobotního přenosu zahrnula výjimečně čtvrteční přenos mezi Spartou a Třincem.

Jasně, kanál ČT sport není nafukovací, neexistuje jenom hokej, musí se dostat i na ostatní, ale stejně… Fanoušek extraligy hned zkraje nové sezony utřel nos, bohužel zrovna v den, kdy by se slušelo mít spíš dva přímé přenosy po sobě, než žádný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud