Miroslav Horák
6. března 2020 • 13:20

Když výhra není cíl. Extraliga musí řešit krizi, kvůli Varům bylo dusno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za jiných okolností bychom zatleskali rukama i nohama. Po extraligovém ledě se nám producírují náctiletí hokejisté ve velkém. Žádné štěky, nýbrž davy. Ano, mládež má zelenou! Věc má háček. Nemají na to. Zatím ani náhodou. Šanci dostali, protože se to hodilo. Jako součást plánu. V extralize není výhra vždy důležitá. Vlastně je, pro toho, kdo ji potřebuje víc, zrovna teď. A tak ji dostane naservírovanou na karlovarském porcelánu. Ovšem nejen na něm.



Extraligový hokej má pro léto nečekanou práci. Dosadit do herního řádu bod o tom, že každý tým se musí k zápasu dostavit s cílem vyhrát. Jak se bolestně ukazuje, není to samozřejmost.

Iluzorní je však představa, že součástí celé té hry jsou jen a pouze Karlovy Vary a jejich do očí bijící školní výlet s podvečerní exkurzí Ostravar areny.

Důvěryhodnost tradiční, kvalitní a zábavné soutěže, jíž Tipsport extraliga bezesporu je, dostává poslední týdny na frak. A už to zřejmě došlo i jejím klíčovým, odpovědným hráčům. Šéfům klubů, generálním manažerům.

Dusno a zloba

Svědectví o dění na středeční valné hromadě klubové asociace ve Velké Bíteši bylo vypovídající.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud