Miroslav Horák
3. prosince 2020 • 19:25

Pešánovy ostré tweety? Jako zbraň namířená i proti sobě

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORÁKA | Zprvu jsem měl za to, že čtu tweet fanklubu Ludmily Brožové-Polednové. Tak ne, spletl jsem se. Tedy v autorovi, nikoli v obsahu vzkazu, co si o jednom mladém reprezentantovi myslí výkonný lídr českého hokeje. Přiznám se, zamrazilo mě. Domníval jsem se, že až tak daleko Filip Pešán nepůjde. Jeho názor, jeho právo na něj, neberme mu ho.



Spíš se ptám, kolik upřímnosti v tweetu najdeme? Nechtěl se především svézt na vlně nacionálního cítění a získat si fanoušky poté, co mu došlo, že po odchodu Miloše Říhy skoro žádné nemá? Aspoň ve srovnání se zesnulým koučem. Tahle podbízivá rétorika na leckoho zabírá. A že si na pomoc pro svůj apel berete jako rukojmí devatenáctiletého hráče? Když na to máte žaludek…

Celé kauze samozřejmě dodává úplně jiný rozměr Alois Hadamczik, jenž očekávaně odmítl svého vnuka utopit v pozici nevděčného spratka, jenž před službami vlasti sobecky upřednostnil mamon západní ligy. V reálu přitom mladý Barinka šéfy reprezentace zbavil horkého bramboru, nechtěl se dočkat stejného zklamání jako loni, kdy patřil k lepším hráčům a stejně na MS nejel. Než čekat na další červenou, odjel pracovat tam, kde to má pro něj větší smysl.

Pešán dobře ví, že slova činí divy. Vyhrávají, prohrávají válku. Na Twitteru je čím dál aktivnější a je ostrý. To chce a potřebuje. V hokejovém prostředí však zaslechnete i méně příznivé reakce. Řada lidí v branži by raději viděla jeho skutky než těžkotonážní soudy na sociálních sítích a vzkazy na svazových videích. A rozhodně tím není myšlena pokračující práce pro liberecký klub.  Ale třeba se pletu a je naprosto normální, pokud svazový šéftrenér řeší s agenty záležitosti kolem hráčských posil pro Tygry.

FP je velmi nadějným koučem reprezentace, perfektní volbou. Jako šéftrenér hokej nikdy nespojí. Důvěru a respekt si siláckými útoky na slabší nezíská.

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán připravuje tým na svůj premiérový zápas
Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán připravuje tým na svůj premiérový zápas

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud