Miroslav Horák
18. února 2024 • 16:00

U Jágra doma v Pittsburghu na obědě s bábovkou. Ty vole, nezouvej se

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromíra Jágra v neděli večer poctí v Pittsburghu ceremonií, která se poštěstí jen vyvoleným a pouze opravdu mimořádným hokejistům. Skvělá éra u Penguins, natřískaná stobodovými ročníky byla zblízka pozorována i deníkem Sport. V článku pro iSport Premium si přečtěte, jak redaktor Miroslav Horák vyrazil v únoru 1999 do Pittsburghu na velký rozhovor s tehdejší velkou hvězdou NHL, při té příležitosti došlo také na pohoštění doma u slavného hokejisty, tehdy sedmadvacetiletého mistra.



Přestože od té doby uplynulo čtvrt století, pamatuju si to jako dnes. Aby ne, málokdy se vám poštěstí, aby vás Jaromír Jágr pozval k sobě domů na oběd.

Vstupenkou do jeho obydlí nebyla ani tak pár roků trvající známost a vzájemný respekt (z mé strany určitě), jako spíš kumšt neztratit se v lesích na předměstí tehdy ocelového Pittsburghu, kde hokejová ikona zapustila své kořeny. Myslím, že dodnes mu barák patří.

Píše se únor roku 1999, končí dopolední fáze v tréninkovém komplexu Penguins, čekám s vypůjčenou hondou vzadu na místě, kde parkují hráči. Předběžná dohoda s Jágrem byla daná, ale víte, jak to je, opatrnosti není nikdy nazbyt. Většina českého hokejového společenství už je pryč, včetně Martina Straky, Jiřího Šlégra, Roberta Langa a Jana Hrdiny.

V tom ze dveří haly vykročí Jágr i jeho osobní kouč Marian Jelínek. „Jeď za námi. Když se udržíš, tak dobrý, když ne, máš smůlu,“ rozesmála se osmašedesátka. Držet se jeho stříbrného mercedesu S500 nakonec bylo o dost snazší než pro všechny beky NHL uhlídat vlasatého maestra. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud