Miroslav Koubek
12. srpna 2019 • 15:26

Tohle je jiná Plzeň. Musí se poučit, povinně bych jim pustil Liverpool

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máme za sebou první zápasy třetího předkola Evropské ligy. Působil jsem ve všech třech klubech. Ve Spartě kdysi jako asistent, v Boleslavi a v Plzni jsem byl hlavní trenér. Mám k těmto týmům tedy blíže a stále je sleduji s velkým zájmem. K Mladé Boleslavi a Spartě se vyjádřím krátce: Středočeši byli - v problémech se topící - Steaue více než rovnocenným soupeřem. Takto slabý rumunský celek, chcete-li FSCB, jsem ještě neviděl. Pokud Boleslav naváže na nedělní výkon se Spartou a zvládne pokrýt nejnebezpečnějšího hráče Florinela Comana, tak postoupí.



Sparta ztratila neuvěřitelně lehce vítězství proti podprůměrně hrajícímu Tranbzonsporu, který zapnul až v závěru a odvezl si luxusní výsledek. Pro inovovaný tým s novým trenérem je to hloupé a zbytečné klopýtnutí na cestě budování sebedůvěry a stability.

Dalším potvrzením této skutečnosti bylo utkání v Mladé Boleslavi. Na horké turecké půdě není nic ztracené, nicméně s triviálními chybami v defenzivě to nepůjde.

Víc se zaměřím na Plzeň. V Bruselu uhrála výsledek, který byl lepší než předvedená hra. Tím pádem je šance na postup stále veliká. Věřím, že i po výbuchu proti Slovácku je Viktorka schopná se doma zmobilizovat, a postoupí.

Antverpy s pouhými třemi Belgičany v sestavě jsem viděl v úvodních ligových zápasech a myslím, že vinou respektu k Plzni vytloukly z duelu menší kapitál, než mohli.

Mají kvalitní ofenzivu a v domácí soutěži hráli jinak, mnohem odvážněji. Naopak mě překvapili velmi poctivou a bezchybnou defenzivou. Není to poháry ošlehané mužstvo, proto soudím, že s vnitřním respektem a nejistotou přijedou i do Plzně.

Viktorka má tedy stále šance, ovšem bude muset začít hrát jinak. V Belgii měla výrazně vyšší držení míče, ale nebyla vůbec nebezpečná. Proč? Její hra byla pomalá, málo agresivní, presink slabý, málo intenzivní, z logiky věci pak nenutí soupeře k chybám.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud