Miroslav Koubek
24. srpna 2020 • 12:25

Plzeň? Rutina, zamávala s ní nejistota. Varování pro Spartu i návod od Slavie

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MIROSLAVA KOUBKA | Máme za sebou první kolo nového ročníku FORTUNA:LIGY. Kolo, jež kompletně odolalo tvrdému ataku koronaviru odhalenému v sedmi případech! Jak neuvěřitelně paradoxně vyznívá v tomto kontextu skutečnost, že před pár týdny se liga kvůli pouhému jednomu případu nedohrála a třeba pražské Dukle se nesmírně ublížilo. 



Vím, byla jiná pravidla. Naštěstí konečně zvítězil zdravý rozum, jinak by dříve, nebo později na všech úrovních zanikl veškerý soutěžní sport a nám by nezbylo než chodit, běhat a jezdit na kole někde v lese.

Ročník otevřel páteční duel v Plzni. Výsledek proti Opavě (3:1) pro domácí vyzněl celkem jasně, obraz hry ale nikoliv. Herní projev Viktorky připomínal výkony ze silně kritizované éry před příchodem trenéra Guľy.

Tedy mdlé, bez pohybu, tempa, rychlosti. Jenom rutina a profesura. Naopak odvážní, draví a sympaticky aktivní Opavané mohou litovat ztráty stopera Hnaníčka a zbytečné nepozornosti v oslabené obraně, která je v závěru poločasu připravila o vedení a hlavně jednoho hráče v poli. (vyloučený Hrabina)

Plzeň musí ve středu v Alkmaaru podat úplně jiný výkon, jinak by vstup do kvalifikace o Ligu mistrů nedopadl dobře. Přesto bych se chtěl Západočechů vzhledem k okolnostem, které zápasu předcházely, zastat.

Dozvědět se až čtyři hodiny před utkáním, jestli vůbec hraju, a mít zároveň v hlavě obavu o osud veledůležitého utkání na holandské půdě, to nemá se správnou koncentrací na ligový zápas nic společného. To by zamávalo s každým.

Pražská „S“ vstoupila do ligy výsledkově impozantně, ale každé trochu jinak. Sparta smetla Brno za poločas, kdy domácí při setkání s prvoligovou realitou zaplatili daň z nervozity, samozřejmě nižší individuální kvality a také z taktické nevyzrálosti.

S rozestavením Sparty 3-5-2 si první poločas nevěděli rady, jako by se na něj ani nepřipravili. Sparta dostala naivitou domácích prostor tam, kde ho přesně potřebovala, a vysokou efektivitou trestala. Druhá půle byla ze strany Brna již v pořádku a vyhrála ji 1:0.

Pomohl k tomu i výkon Sparty, která pod dojmem jisté výhry podvědomě ubrala 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud