Ondřej Kuchař
8. července 2017 • 15:38

Podepíše Jágr ještě smlouvu v NHL? NE, boháče s ambicemi nesežene

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POLEMIKA | Je to totožná situace jako před devíti lety. Jaromír Jágr strávil tři sezony u New York Rangers. Dařilo se mu, angažmá si pochvaloval. Jenže se oproti původním očekáváním nedohodl na smlouvě. Úplně stejně jako letos s Floridou. Ego utrpělo ránu. Jak navíc sám před několika dny oznámil na Twitteru (spíše v žertu), nikdo z manažerů NHL mu prý zatím nevolal.



Od té doby se tento stav mohl změnit. Jágr ale rozhodně nepůjde pod cenu. Nedá se očekávat, že by se někomu upsal třeba za milion dolarů. Hranici bude mít podle mého někde na třech milionech a je otázka, zda mu tohle některý konkurenceschopný zámořský tým, o který by i sám Jágr stál, nabídne. 

Kam tedy jinam? Do Kladna se vracet nebude, na to je přece v 45 letech ještě brzy. Nabízí se řešení z roku 2009: odchod do KHL. Když tam před šesti lety končil, říkal, že se tam bude vždycky rád vracet. Proč by se tedy za dalším dobrodružstvím nemohl vydat teď?

V Rusku je totální modlou. Během angažmá v Omsku si zamiloval zemi i tamní lidi. Klub by o jeho návrat určitě stál a navrch by mu byl schopný nasypat do prasátka pořádný ranec rublů.

Anebo může jinam, mančaft by si do jisté míry mohl sám vybrat, zájem o jeho služby budou mít v KHL všichni. Neočekávám, že se upíše Chabarovsku nebo Nižněkamsku, ale třeba angažmá v Petrohradě by mi smysl dávalo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud