Ondřej Kuchař
27. února 2018 • 09:20

Sparta se točí v kruhu. Balancuje na hraně totálního fiaska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být první důležitý krok směrem k branám play off. První ze série tří domácích zápasů Sparty s přímými konkurenty v boji o místo zaručující bezpečí a klid. Místo toho ale s Olomoucí přišel další kiks. Řečeno slovy klasika: Titanic se potápí, bárka jde ke dnu. A je si toho dobře vědom i trenér František Výborný. Je zklamaný, naštvaný. Nemá tušení, jak strádající družinu probrat.



Je to jako opakující se film. Jako když se vám zasekne páska a vám dokola hraje scéna, kterou nesnášíte. Sparta si vydře vedení a pak ho fatálními individuálními hrubkami ztratí. Hráči zarytě odmítají, že jde o problém hlavy. Na nic jiného to ale svést nejde. Ví, že nutně potřebují body, mají je na dosah, ale pak… se sesypou.

Toho si je vědom také kouč František Výborný. Po dalším nezdaru přišel mezi novináře a bez frází, popravdě a narovinu spustil pravdivou salvu zdrcujících slov.

Tuší, že boj o play off bude mít jeho mančaft zatraceně těžký. Prohry se množí a on už neví, jak zvadlý tým nakopnout. Zkusil všechno. Teď působí rezignovaně, odevzdaně. Stejně jako celá Sparta, která balancuje na hraně totálního fiaska. Aktuálně ji od ponižujícího play out dělí TŘI kola před koncem pouhé DVA body.

Výborný se svým širokým trenérským ansáblem už vystřílel všechny náboje. Rozšířil realizační tým, měnili se hráči, podepisovali se noví, šachovalo se s útoky, hrou v přesilovkách a spoustou dalšího. Výsledek však není žádný. Nepomohlo olympijské volno, týdenní soustředění v Dubaji, ani přípravné zápasy. Čas na vyčištění hlav nepomohl.

Spartě chybí lídr. Borec, který by to vzal v klíčových chvílích na sebe. Na ledě tým nežije, je mdlý. Zkušený trenér přiznává, že mu chybí typ Žemličky či Martince. Nebo třeba Hlinky. Toho mít může, ale proti Olomouci byla klubová legenda opět jen zdravým náhradníkem. Vsadím se, že ve středu proti Zlínu už ho do hry pošle.

Právě nabitý program a zápasy v rychlém sledu by mohly Pražanům pomoct. Není čas přemýšlet, jde se dál. Obávám se ale, že tady jsou problémy zakořeněny až příliš hluboko. Cílem byla ještě nedávno šestka, nyní budou rádi za desítku. Pokud z ní vypadnou, bude to pro gigantický klub katastrofa. K té je blíž než se může zdát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud