Ondřej Kuchař
9. května 2018 • 09:36

Nula minut ve vedení a čtyři body? To ujde. Jen bacha na ty fauly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Tři zápasy, dvě výhry za dva body. Na kontě čtyři body. Mohlo to být lepší, ale taky podstatně horší. Na budíku českých bodů se klidně mohla kulatit nula. Bojovnost a touha zvítězit je u Jandačovy družiny příkladná. Bohužel se ale dostavuje až někdy v polovinách utkání, netrvá celých 60 či více minut. Češi chtějí myslet kovově, pro to ale musí spoustu věcí zlepšit.



1. Fauly

Do očí bijí asi nejvíc. Zvlášť v úterý proti Švýcarům. Na trestné lavici Češi pobyli celkem 26 minut, téměř polovinu utkání. S tím je prakticky zázrak vyhrát. Většina zákroků se urodila v útočném pásmu. Nic neřešily, jen oslabily tým. Byly to fauly z nešikovnosti, přemíry snahy, občas vyloženě smolné. Jen za hole v obličejích soupeřů museli Češi odsedět dvanáct minut. Tým stály spoustu sil, kterými není radno plýtvat. V dalším zápasu proti Rusku je tohle potřeba nutně změnit.

2. Oslabení

Už šestkrát v turnaji Češi inkasovali v oslabení. Patří k nejhorším v turnaji. Zvládli ubránit jen 54 procent soupeřových přesilovek, což je opravdu žalostně málo. Zvlášť třeba při pohledu na stoprocentní Rakušany a Slováky. Při hře ve čtyřech jsou Jandačovi hoši pasivní, chybí jim pohyb. Obránci nedokážou pohlídat prostor před brankou, jsou nedůrazní, nezvládají číst rychlé akce soupeřů. Stačí jedna kolmice, další dva rychlé pasy a Češi se vozí na řetízkáči. Nejlepší samozřejmě je, nehrát oslabení vůbec, když už k němu ale dojde, musí se hrát jinak. Aktivněji.

3. Vstupy do utkání

V úvodních dvou duelech prohrávali už v osmé minutě. Jednou o gól, podruhé o dva. Včera opět inkasovali jako první. Začátky Češi vůbec nechytají. Pokud by dokázali hrát od prvních minut, stav bodového konta by byl bohatší. Takhle jsou čtyři uhrané body úspěchem. Jen si to vemte…

Čas s gólovým mankem: 121 minut a 50 vteřin.

Čas ve vedení: Nula, nula, nic.

Ve třech duelech ukázal národní tým velký charakter. Zvládá otáčet zápasy, hrát nepříjemný hokej, který soupeře bolí. Nikdo ale zvlášť nevynikal. Šedivý tým můžou duhovými barvami rozzářit bostonští K+P. Playmakera a bombarďáka Češi potřebují. Všichni se na ně těší.

FAKTA MS: Francouz kouzlil v zápase se Švýcary, chválil ho i Petr Čech
Video se připravuje ...

Jaškin se v utkání se Švýcarskem i popral
Jaškin se v utkání se Švýcarskem i popral

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud