Ondřej Kuchař
12. března 2019 • 07:25

Kouč Vítkovic Petr se pustil do vlastních fanoušků. Udělal dobře?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý se na to chtěl zeptat. Trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr to ale vzal na sebe. Do hořkého jabka kousnul jako první sám. „Ostravo, kde jsi byla?“ ptal se smutně i naštvaně. Na úvodní duel předkola play off se Spartou dorazilo do Ostravar arény pouhých 5739 diváků. Atmosféra nebyla hodná města, klubu, ani důležitosti zápasu.



Otázka, kterou položil, byla na místě. Rozlehlé tribuny Ostravar arény byly prořídlé tak, až z toho bylo smutno. Že z Prahy přijelo v pondělí celých 22 příznivců, to se ještě pochopit dá. Ale že se v hokejovém městě Ostravě najde jen pět tisícovek fanoušků, kteří v klíčové chvíli přijdou tým podpořit? To nejde nazvat jinak, než ostudou. Místo pořádného rachotu zněl umíráček.

„Můžete být naštvaní na mě, můžete být naštvaní na pana Trnku, ale ti kluci si tohle nezaslouží. Když jsem vešel do arény, připadal jsem si, že je nějaké 25. kolo v úterý,“ nebral si servítky Jakub Petr. Na sociálních sítích za svá ostrá slova začal okamžitě dostávat co proto. Kopl do vosího hnízda.

Nejsem si jistý, zda zvolil pro svá slova správný čas. Měl to na srdci, trápilo ho to. Všechna čest, že měl koule to takhle narovinu říct. Ale rozházet si už tak dost komplikovaný vztah s vlastními příznivci během nejdůležitější fáze ročníku? Nedobrý nápad.

Spíš bych hledal racionální důvody jinak vážně trapné návštěvy: Hrálo se v nehokejové pondělí, navíc od brzkých 17 hodin. Zápas vysílala veřejnoprávní televize. Někoho možná odradila cena vstupenky (249 korun). Svou roli mohlo sehrát i to, že je těsně před termínem výplat. Také jsou tu čistě hokejové důvody, jako neatraktivní herní projev domácí družiny, nebo zklamání z pádu na sedmou příčku a toho, že vůbec klub předkolo musí hrát. Možná to byla kombinace všeho. Těžko říct.

Osobně ale s Petrem souhlasím, omluvenky bych neuznal. Play off, navíc se Spartou, obrovským rivalem. Lákadlo pěnících emocí, zisku důležitého vítězství. Co víc si přát? Zvlášť, když v domácím prostředí zvládli v základní části Bartošák a spol. urvat dvacet výher z 26 utkání. Lepší byl na svém ledě jen Liberec.

Zajímavé je také srovnání s předešlými duely s Pražany v této sezoně. Na ten úvodní přišlo v září na Moravě přes 7 tisíc lidí. Na druhý, který byl slavnostní (oslava 90. let vítkovického hokeje), dorazilo téměř 9 tisícovek fanoušků. Jaký rozdíl oproti pondělnímu mači, který byl svou důležitostí o mnoho ševelů výš.

Už dnes můžou složit ostravští fans reparát. A tak se přidávám: lidi, přijďte!

SESTŘIH: Vítkovice - Sparta 2:1. V 53. minutě rozhodl Tybor
Video se připravuje ...

Vítkovice - Sparta: Emoce pracují! Potyčka mezi Dvořákem a Schleissem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Hráči Vítkovic (zleva) brankář Patrik Bartošák, Roman Szturc a Jan Výtisk
Hráči Vítkovic (zleva) brankář Patrik Bartošák, Roman Szturc a Jan Výtisk

Vítkovice - Sparta: Pěstní souboj mezi Jarůškem a Výtiskem!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud