Ondřej Němec
11. května 2016 • 13:41

Souboj Mayweathera a McGregora není sci-fi. Koktejl slávy a peněz dělá divy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace, že se několikanásobný boxerský šampion Floyd Mayweather střetne s hrdinou MMA Conorem McGregorem, mnohé zaskočila. Některé dokonce vedla k úvahám o nesmyslnosti takové zprávy. Copak by se mohl utkat boxer se zápasníkem smíšených bojových umění?! Ale samozřejmě, že ano.



Floyd Mayweather vs. Conor McGregor! Střet dvou světů, kterému by se dostalo neskutečného zájmu publika. Velké publikum, rovná se velké zisky. A v tomto případě by se určitě jednalo o zcela mimořádné zisky, což bude mít na uskutečnění souboje boxerské ikony s oblíbeným bijcem MMA zásadní vliv. Nic jiného než dohoda o rozdělení výdělku nepřekáží v cestě.

Za připomínku stojí, že za souboj s Pacquiaoem inkasoval Mayweather cca 4,7 miliardy korun. Takže mluví-li se nyní o odměně ve výši 3,5 miliardy, jde vlastně ze strany neporaženého šampiona o slevu.

Zapomeňte na to, že by se jednalo o nevyrovnaný střet. Minulost už takové zná. Jeden za všechny: Muhammad Ali vs. Antonio Inoki. Největší boxer historie tehdy stanul proti japonskému wrestlerovi. Bitka k smíchu? Možná. Důvod, proč k souboji opravdu došlo, vysvětlil sám Ali velmi jasně: „Šest milionů dolarů, to je důvod.“

Co by mohlo ještě teoreticky stát v cestě, je fakt, že McGregor nemůže bojovat mimo UFC. Vedení UFC by ale určitě v případě takového souboje přivřelo oči. Už kvůli tomu, že dělá vše pro zviditelnění zápasů v octagonu a tedy i svých hvězd. Podobný zápas by rozhodně neunikl pozornosti celého světa.

Takže o tom, jestli někdy uslyšíme zvonek zahajující válku titánů, rozhodnou jednoduše peníze. O které jde vždy až v první řadě.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Muhammad Ali vs. Antonio Inoki

Floyd Mayweather slaví své vítězství nad Robertem Guerrerem, které mu vydělalo pořádný balík
Floyd Mayweather slaví své vítězství nad Robertem Guerrerem, které mu vydělalo pořádný balík
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud