Ondřej Němec
9. června 2019 • 19:34

Pád Végha kvůli faulu? O záhadnou prohru nešlo. Teď je třeba restart

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohra bez otazníku. Tak by bylo možné hodnotit výsledek souboje slovenského MMA válečníka Attily Végha s Američanem Virgilem Zwickerem. Ač se objevily spekulace, jestli v zápase nepadl trestný úder hlavou, je třeba říci, že průběh a výsledek duelu byly jasné. A jestli zmiňovaná „hlavička“ Végha trefila, tak rozhodně ne úmyslně. Každopádně se ale nejednalo o nijak záhadnou prohru. O to důležitější je, co bude pro aktéra bitvy století, v níž se utká s Karlosem Vémolou, tato ztráta znamenat v následujících měsících.



Každý zažívá slabé dny. Jeden takový má za sebou i skvělý slovenský bojovník Attila Végh. Jeho prohra s americkým bijcem Virgilem Zwickerem překvapila v sobotu na turnaji Oktagon 12 v Bratislavě tisíce fanoušků. Všichni zkrátka čekali, že Végh předvede lepší výkon. To je celé. Přesto se později objevily spekulace, zda za pád šampiona nemůže trestný úder. Nic tomu ale příliš nenasvědčuje. A jestliže proběhl nepovolený úder hlavou, tak určitě ne záměrně. Není tak třeba hledat záhadná vysvětlení a šponovat tím uměle napětí.

I sám Végh se k prohře postavil čestně a bez výmluv. „Dostal jsem petardu a zaspal. Nevymlouvám se, že bych snad byl unavený, nebo tak něco. Soupeř byl lepší, uznávám to a hotovo. Měl lepší den,“ zhodnotil souboj populární hrdina MMA.

Tato prohra je samozřejmě nepříjemná s ohledem na zápas století, neboli na listopadový duel Végha s Karlosem Vémolou. Výkon slovenského ranaře totiž vzbudil pochyby, zda má vůbec proti českému Terminátorovi šanci. Vémola je totiž určitě větší dravec než Zwicker.

Knokaut od Američana by ale pro Végha mohl být vlastně přínosný. Jedná se o jasný impulz k restartu. Bývalý šampion Bellatoru může znovu probudit to zvíře, které v sobě měl v nejlepších letech. Bez něj proti Vémolovi opravdu nemá šanci.

Českého válečníka na druhou stranu mohl výkon rivala trochu ukolíbat a může mít nyní pocit, že má vítězství jisté. V psychologické rovině by to byla výhoda pro slovenského bojovníka.

Jak to nakonec dopadne, neví v tuto chvíli nikdo. A proto bude chtít zápas století vidět asi každý. I bez toho, že bychom hledali zvláštní vysvětlení Véghovy prohry.

Detail hlavičky, která Végha stála zápas se Zwickerem
Video se připravuje ...

Végh nestačil na amerického zápasníka
Végh nestačil na amerického zápasníka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud