Ondřej Škvor
1. dubna 2016 • 05:00

Damková končí. Je to úleva pro všechny, ale ne řešení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Dagmar Damková rezignovala na pozici šéfky českých rozhodčích, je dobrá zpráva. Z principu, protože partnerka muže, jenž platí za hlavní zlo české fotbalu, by neměla vést sudí. Chtělo by se dodat – kteří platí za druhé hlavní zlo českého fotbalu…



Ne že bychom se měli rozhodovat podle pověsti, protože ta se může rozcházet s realitou (a v politice to dnes vidíme až bolestně), ale u Romana Berbra je natolik kontroverzní, lépe řečeno negativní, že tohle spojení prostě z podstaty znamená chybu.

Fanoušci si tedy mohou úlevně říct, že si fotbal polepšil. Platí to ovšem omezeně. Proč, o tom později.

Ulevilo se podle mého i samotné Dagmar Damkové. Sice se říká, že co do otrlosti se hodně naučila od svého muže, ale tlak na její osobu od klubů, médií i veřejnosti byl silný. Alespoň částečně to pro ni je vysvobození.

Ulevilo se snad i Miroslavu Peltovi, který teď může doufat, že už nebude muset donekonečna vysvětlovat, proč tohle dráždivé spojení Berbr–Damková–sudí toleruje.

Kdo ví, možná si oddechl i samotný Roman Berbr. Ne kvůli veřejnosti či médiím, to ho netrápí. Ale třeba – berme to jako spekulaci, která nemusí platit – si teď dovolí víc, když případná zloba dopadne jinam než do jeho domu.

Že si fotbal polepšil, to si ovšem myslet nemůžeme. Damkové nástupce Miroslav Tulinger neznamená žádnou změnu. Strach a Berbrův vliv mezi sudímu zůstanou.

Lepší příští může přijít až s novým šéfem arbitrů. Ale najít takového, to je za současných podmínek práce na hranici možného.

Nový šéf sudích Tulinger: Nemám pocit, že by do toho Berbr mluvil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud